Gölkent İlkokulu bahçesinde düzenlenen  etkinliğe, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Gölkent İlkokulu Müdürü Ünal Özdemir, "Aşure  kardeşlik demektir. Birleştiricidir. Alevi-Sünni, Kürt-Türk ayırımı yapmadan bir araya gelmektir. Bu değerlerimizin kaybolmaması adına her yıl Aşure Günü etkinlikleri ile bir araya gelerek  bu değerlerimizi hatırlamış oluyoruz. Bu etkinlikler bizi birlik ve beraberliğe yönlendirir. Bu etkinliğe emeği geçen öğretmenlerimize velilerimize ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Aşuranın paylaşmanın, dayanışmanın ,birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu ifade eden Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, "Aşuranın bu mecazi anlamı toplumumuz için bu gün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz asırlardır sürdürdüğü gelenekle bu gün de  farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları ,birlik gibi kültürümüzün özünde var olan güzellikleri devam ettirme  bilinci ile birbirinden farklı tatlı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya ,birlikte yaşamanın sembolünü tadarken  muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir. Bu aşura proğramını düzenleyen Gölkent okulumuzun saygıdeğer ekibine ,öğrencilerine ve velilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından gelen misafirlere ve öğrencilere aşure ikram edildi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha