Adıyaman Gölbaşı İlçesinin çiftçileri, Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan Şanlıurfa tarım fuarına Tarım Ürünleri ve Tarım Teknolojisi alanında gerçekleşen yenilikleri yerinde görerek bir farkındalık oluşturmak amacıyla  bilgilendirme ziyareti gerçekleştirdi.

Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Yılmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyüdüğünü, geliştiğini nüfusunun arttığı belirterek, "Artan ihtiyaçları karşılamak için verimliliğin yani üretimin artması gerekiyor. Bu tür organizasyonların çiftçilerin ufuklarını genişlettiğini bu bağlamda geleneksel tarımın günümüz şartlarında artan nüfus ve artan ihtiyaçlar karşısında yeterli olmadığını gözler önüne sermiştir.Burada asıl amaç, çiftçilerimizi teknolojiyle buluşturmak. İnşallah bundan sonra yapacağımız organizasyonlar çok daha güzel olacak" diye konuştu.

Fuara katılan çiftçilerden Nurullah Döner ise, "Fuar alanını gezdik yeni çıkan ürünleri inceledik stant görevlilerinden bilgiler aldık ben inanıyorum ki bu tür fuarlar üretime önemli katkılar sağlayacaktır. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha