Çelik Köyü, Kara Çömçe mevkiinde yapılan etkinliğe yurt içinde ve yurt dışında yaşayan çok sayıda Çelikli katıldı.

Çelik Köyü Borani Şenliği Komitesi Başkanı Kenan Özdemir, burada yaptığı konuşmasında,etkinliğe katılan davetlilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

-"AMACIMIZ, ETKİNLİĞİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK"

Borani Şenliği'nin üçüncüsünü düzenlediklerini ifade eden Özdemir, Borani etkinliğinin amacının sadece bir tas borani içmek olmadığını belirterek, "Bu Çelik Köyü kültürü etrafında önce köylülerimizi birbirleriyle buluşturmak, tanıştırmak ve bir dayanışma gücü oluşturmak, daha sonra da bu şenlikle, dostlarımızla, Çelik Köyü sevenleriyle hep birlikte buluşmak, hoşça vakit geçirmek ve bu etkinliği gelenekselleştirmek ve bizden sonraki kuşaklara aktarmaktır. Aman bu da neymiş diyenlere inat bu birliktelik ve dayanışma ruhuna nifak tohumları ekmeye çalışanlara inat ,Çelik köyünün 500 yıldan fazla zamandır bir arada yaşama, hoşgörü, sevgi ve saygı kültürünü ve içtenliğini bozmaya çalışanlara inat bu Kara Çömçe’ye bizler sizlerle birlikte birer tuğla koyduk. Bu tuğla etrafında ,bu etkinlik etrafında her yıl daha da güçleneceğiz ve duvarımızı, geleceğimizi yükselteceğiz."diye konuştu.

Özdemir, yeni neslin bu ruhu daha da güzelleştireceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Buna inancım tamdır. Amacımız karınca kararınca köyümüz adına bir şeyler yapabilmek. adını daha uzaklara duyurmak ve bir kültür oluşturmaktır. Birbirimizi tanımak ve kaynaştırmaktır. Bu etkinlikle birbirini tanımayan gençlerimiz birbirleriyle tanışacaktır, kucaklaşacaktır. Bu etkinliğin bir kişiye dahi zararı yoktur. Onun için karnından konuşanlar ya da konuşacak olanlar şunu iyi bilsinler ki biz bu etkinliğe onların tavsiyeleriyle başlamadık. Onların ucuz, basit, çağdışı dedikodularıyla da sonlandırmayacağız. Çelik Köyü yüzyıllardır nasıl sevgi saygı, hoşgörü ,dayanışma ve güç birliği içinde yaşadıysa bundan sonra da daha da  kenetlenerek aynı ruh ve inançla yaşamaya devam edecektir. Şunu asla unutmayalım birimizin eline batan diken, ayağına değen taş hepimizi yürekten sızlatır ve incitir. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ayağınıza sağlık, yüreğinize sağlık inşallah gelecek yıl da buluşacağız."

Konuşmaların ardından misafirlere  borani, bulgur pilavı ve patlıcan yemeğinden oluşan menü ikram edildi.

 Borani Şenliği, çocukların katıldığı çeşitli yarışmalar ve oynanan  halaylarla sona erdi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha