Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Gölbaşı İlçesinin anaokulu düzeyinde okullaşma oranının ilçe merkezleri bazında %100 ile birinci, köylerle birlikte ilçe geneli okullaşma oranı olarak da %93 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilçe genelinde Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Zadeleroğlu, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
“Adıyaman Gölbaşı ilçesi ilçe merkezi anaokulu okullaşma oranı %100 ile Türkiye’de ilçe merkezinde okullaşma oranıyla birinci, ilçe geneli okullaşma oranı olarak da %93 ile Gündeydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilçe genelinde Türkiye birincisi. Gölbaşı ilçesinin okul öncesinde okullaşma oranının başarısının temel sebebi eğitimci arkadaşlarımızın, öğretmen arkadaşlarımızın bu işe gönül vermeleridir. Bu işe ciddi çaba sarf etmeleridir. Alan taramalarında kendi mahalle ve köylerinde bütün velilerle bire bir irtibata geçmeleri ve velilerimizin ilgileridir. Bir ilçenin eğitimde başarılı olması için iki temel şart var. Biri velilerin duyarlılığı, diğeri de ilçe idarecilerinin ve eğitimcilerinin bu konuya gösterdiği ilgi ve alakalarıdır. İlçe merkezi olarak Gölbaşı ilçesinin %100 rakamını yakalaması, yani gölbaşı ilçe merkezindeki bütün öğrencilerin okul öncesine başlaması Gündeydoğu Anadolu Bölgesi için ciddi bir başarı, örnek gösterilmesi gereken bir konudur

Zadeleroğlu, Türkiye ortalamasının %55 olduğu okul öncesi okullaşma oranının Gölbaşı ilçesinde %100’ü bulması Adıyaman’ın eğitim kalitesini, Türkiye’nin eğitim kalitesine ciddi manada katkı sağlayacaktır.
Zeka yapısının 0-6 yaş arası şekillendiğini düşünürsek anaokulunun ne kadar önemli olduğunu hepimiz görüyoruz. Bir çocuğun anaokuluna gitmemesi o çocuk için büyük bir mahrumiyettir., vebaldir, sorumluluktur.  Gündeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde okul öncesinde birinci bölge Gölbaşı ilçesidir. Bunu kırsalda yapmak kolay değildir. Şehir merkezinde yapılır. 30 köyü, 3 beldesi 39 tane mezrası olan bir ilçede %93’ü bulmak büyük bir başarıdır. diye konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber