Köseler, mesajında, 23 Nisan'da ulusun babadan oğla geçen 600 yıllık saltanat yönetimini terk ettiğini belirterek, "Kendi seçtiği temsilcileri aracılığı ile kendisini yönetmeye başladığı, halkın egemenliğinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı, Ulu Önder Atatürk' ün çocuklarımıza bayram olarak hediye ettiği gündür."ifadelerini kullandı.

-"CUMHURİYETE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ"

TBMM'nin bu dönemde bütün ulusa, Atatürk ilkelerini ve devrimci ruhu yansıttığına işaret eden Köseler, mesajında şunları kaydetti:

"Bütün ülke ve millet adeta bu yolda seferber olmuştur. Eğitimden hukuka, kılık kıyafetten kültür ve sanata kadar her alanda atılım ve devrimler gerçekleştirilmiştir. TBMM, bu geçen süre içerisinde pek çok güçlüklere rağmen tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmiş ve Türk Ulusu ile birlikte, Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemişti,

Günümüzde, ülkemizin geldiği son durumda ise, TBMM'nde çoğunluğa sahip İktidar parti lideri, sadece, yürütmeyi oluşturan hükümetin Başkanı değil. Dudaklarından dökülen her söz, TBMM'nce kanun kabul edilen tek lider durumunda dır. Bu nedenle halkın çoğunluğunu temsil etmeyen, ancak TBMM'nde ekseriyete sahip İktidar ortaya çıkmıştır.."

Köseler, 23 Nisan 1920'de milletin egemenliğini eline aldığı, hep birlikte tutsaklık zincirlerini kırdığı, özgür iradesi ile tarihini yeniden yazmaya başladığı gün olduğunu vurgulayarak, "CHP olarak bizler sorunlarımızı bu ruhla çözeceğiz, zorluklarımızın üzerinden yine bu anlayışla geleceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirasının bizlere yüklediği sorumlulukla Türkiye Büyük Millet Meclisinin temsil ettiği milli egemenliğe, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve cumhuriyete her zaman sahip çıkacağız.."dedi.

-"HER ÇOCUĞUN GÜLDÜĞÜ KALBİNİN SEVGİYLE ISINDIĞI BİR TÜRKİYE DİLİYORUM"

100'üncü yıl olduğu için daha da coşkulu kutlamanın çabası içerisinde olduklarını ancak, maalesef salgın şartları buna izin vermediğini belirterek, mesajını şöyle tamamladı:

"Bu yıl caddelerde, sokaklarda çocuklarla, ailelerle bu önemli milli günü kutlama arzularını hayata geçirmenin mümkün olmadığı bir salgın ortamındayız, virüsün yayılmasını engellemek daha fazla insanımızı kaybetmemek adına evlerimizde olacağız. Bu yıl belki bir arada olamayacağız ama gönüllerimiz bir arada. Bu duygu ve düşüncelerle TBMM’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını feda eden kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, her çocuğun yüzünün güldüğü, kalbinin sevgiyle ısındığı bir Türkiye diliyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha