Köseler, 31 ilde uygulanan 48 saat sokağa çıkma yasağına yönelik yaptığı yazılı açıklamada, "Hekimlerimizden tek tek özür dilenmeli."dedi.

Belediye başkanlarına haber verilmeden gecenin bir vakti ilan edilen yasak nedeniyle  binlerce insanın dışarıya çıktığını ifade eden Köseler, sosyal mesafenin yok edilerek sağlık çalışanlarının omuzlarına  onlarca yeni vakanın yükleneceğini vurguladı.

-"HEKİMLERİMİZDEN TEK TEK ÖZÜR DİLENMELİ"

Köseler, "Tek tek özür dilenmeli hekimlerimizden. Belediyelere tek bir haber dahi vermeden, kafalarına göre sokağa çıkma yasağı provası yaptılar. Yasak sonrası kaos çıktı, insanlar birbirini ezdi, kavga etti ve korona ışık hızıyla yayıldı. Bugün itibariyle bir defa daha gösterdi ki yönetemiyorlar,  bilime, akla, mantığa, izana bu kadar uzak, bu kadar basiretsiz ve aciz bir iktidarın hükmetmeye de hakkı yok."şeklinde ifade etti.

Bütün bu yaşanılanların sokağa çıkma yasağının bu şekilde açıklanmasının yanı sıra güvensizlikten kaynaklandığına işaret eden Köseler, şunları kaydetti:

"Artık kendi seçmeni bile iktidara güvenemiyor. İnsanlar 48 saat için değil, 'ya bu yasak uzarsa aniden' diye düşünerek alışverişe koştular. Asıl sıkıntı bu güvensizlik. İktidar, vatandaşın hayatını canını değil de kendi ekonomisini düşündüğünü bu gece net bir şekilde bir kez daha gösterdi. İşçi ve emekçilere çalışmayı dayatırken, milyonlarca insanı da bu gece kaos içinde koronavirüs kucağına attılar. Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır.."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha