Köseler, mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yıllar boyu verdiği bağımsızlık mücadelesinde döktüğü kan, acı ve gözyaşına rağmen muzaffer ayrılan yeni Türk Devleti’nin ilk Anayasası’nda ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek, milletin efendiliğini her şeyden üstün tutan Mustafa Kemal Paşa’nın ‘Yarın Cumhuriyeti ilân edeceğiz’ demesinin üzerinden tam 96 yıl geçtiğini ifade etti.

Bu geçen yüzyıllık süre sonucunda gelinen noktada meclisi saran kara bulutların 80 milyon insanın üzerine umutsuzluk yağdırdığını vurgulayan Köseler, şunları kaydetii:

 "Cumhuriyet’in ilanından bu yana halkı bu kadar yalnız bırakan, bu kadar halkın sorunlarına uzak kalan, umursamayan, milletin cebine el uzatmaktan çekinmeyen bir iktidar katiyen gelmemiştir. Biz millet olarak türlü zorluklardan bugünlere gelirken, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın ve demokrasinin yolunu açan değerlerimize her koşulda sahip çıkmamız gerektiğini bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bizim mücadelemiz sadece Cumhuriyet’e sahip çıkma mücadelesi değil, kayıtsız şartsız milletin olan egemenliğin, hiçbir surette belli bir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaması mücadelesidir. Büyük zorluklarla, fedakârlıklarla kurulmuş olan Cumhuriyet bu mücadeleye değer.Büyük Önderimiz Atatürk’ün eşsiz dehasının eseri olan Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve onurunu yaşamanın sevincini yaşıyoruz.  Halkımızın Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.Bayramımız kutlu olsun!."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha