Köseler, 23 Haziran'ın İstanbul seçiminin birinci yıldönümünde İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İstinaf Mahkemesinde bekleyen dosyaların onandığını belirterek, şunları dile getirdi:

"Bu karar yargının ne kadar siyasallaştığının ve iktidarın emrine girdiğinin bir göstergesi olarak tarihteki yerini aldı. Kararın 23 Haziran günü alınması manidar bir sene önce 23 Haziran günü İstanbul seçimlerinde CHP 806 bin fark atarak seçimi kazanmıştı. Alınan kararın intikam kararı olduğu seçimin tam yıl dönümünde açıklanması ile kendini belli ediyor adalet arayışının sokak sokak haykırıldığı bu günlerde hukuk iktidar partisinin sopası olmuş. Bağımsızlığını yitirmiş ve siyasetin gölgesine girmiş hukuk ile insanlara zulüm ediliyor. Bu gibi rövanşist uygulamalar hep ters tepmiştir. AK Parti kendi ayağına sıkmaya devam ediyor."

"Devletin dini adalettir"

Köseler, 7 sene önceye dönüldüğüne göre 10-15 sene önceye de dönülebileceğini vurgulayarak, "Fethullahçı terör örgütü mensubu olan siyasiler de yargılansın. Kinle intikamla devlet yönetilmez. Devletin dini adalettir. 23 Haziran yıldönümünde adaletsizliği büyütmeye çalışan saray iktidarı korku içerisinde iktidarda kalmanın verdiği hırsla her gecen gün oy kaybediyor bizler gerçekleri söylemekten de, hak, hukuk ve adalet için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz haksızlık ve adaletsizliğin hep karşısında durduk, yine duracağız. Evet, belki bir gideceğiz ama daima binlerle geleceğiz. Canan Kaftancıoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne yöneticilerini ne de üyelerini zindanlara atarak yıldıramayacaksınız."diye kaydetti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha