Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım’ın davetlisi olarak ilçeye gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet Gölbaşı Belediyesinin yapmış olduğu çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Gölbaşı Gölü'nün önemine değinene Belediye Başkanı İskender Yıldırım, “Gölbaşı ilçesinde bulunan ve ilçeye adını veren, Gölbaşı Gölü ilçe merkezinde bulunur. Gölbaşı ilçesi sınırları içerisinde olan, gölbaşı, inekli ve azaplı gölleri içerisinde göllerin en büyüğüdür. Göçmen ve yerli ve birçok sayıda kuş türü barındıran Gölbaşı gölünün çevresi, yumurtlama, yavru çıkarma ve bu hayvanlara mevsimlik yaşama alanı olmuştur. Gölbaşı Gölleri, Afrika ve Avrupa arasında uçan göçmen kuşların kullandığı göç yolu üzerinde yer alıyor.  Sayın Büyükelçiye doğal zenginliğimiz olan Gölbaşı gölümüzü gezdirdik yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları projeleri anlatma fırsatı bulduk. Kendilerine ilgili ve alakalarından ötürü teşekkür ediyorum.” dedi. 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise Belediye Başkanı İskender Yıldırım’a ev sahipliğinden ve misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederek, Başkan Yıldırım’ın Gölbaşı için güzel projeler yapacağını ifade etti. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha