Gölbaşı Belediyesi ve Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) işbirliğiyle “Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik” gecesi düzenlendi.

Bir Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe Gölbaşı Kaymakamı Suat Hatam, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa bulut, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, TPAO Bölge Müdürü Savaş Bütün, TOGEM Adıyaman Sorumlusu Süleyman Şafak, TOGEM Gölbaşı Temsilcisi Birgül Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Nizami Yancar, Kadın Kolları Başkanı Elif Kökyer, Gençlik Kolları Başkanı Erhan Kıraç, Gölbaşı Müftüsü Selami Sayın, AK Parti Aday Adayları ve çok sayıda çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Yunus Emre’nin, Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım, Sevelim Sevilelim, Bu Dünya Kimseye Kalmaz sözleriyle başladı.

Bir toplumun gelişmesi, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun tesisiyle mümkün olduğunu belirten Başkan Özdemir, “Bir millet, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez” dedi.

Özdemir, konuşmasında şunları kaydetti:

“Allah’ın Resulü, Kâinatın Efendisi Peygamber Efendimiz Aleyhissalati Vesselam, bir hadislerinde:

“Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz.” Buyurmaktadır.

Biz Âdem’in çocukları kardeş değil miyiz?… Evet, hepimiz kardeşiz. Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenler olsa da, bizi birbirimize düşürmek isteyenler de olsa, yalanla, dolanla, montajla, fotoşopla iftira kampanyaları başlatıp bu güzel geceyi bile sabote etmek isteyenler de olsa biz kardeşiz… Hepimiz Âdem’in çocuklarıyız. Öyleyse “Tanıyan sever!”, “Kişi sevdiğiyle beraberdir!” ilkesiyle biz herkesi bağrımıza basıyor, herkesi birliğe, beraberliğe, sevgiye, kardeşliğe, barışa davet ediyoruz.

Hiçbir yaratılmışı –hâşâ- Sevgililer Sevgilisi’ne eşit tutma diye bir gaflete, günaha düşmedik. Allah’ın “Habibim!” dediği Yüce Peygamber, yeryüzünün de bütün kâinatın da efendisi ve sevgilisidir. Bizim inancımız her türlü dünyevi istek ve arzuların üstündedir. Ondan daha üstün bir kavram tanımıyoruz.

Bu geceyi provoke etmek amacıyla bir kaşık suda fırtına koparmak istediler. Bir kısım çevreler afişler üzerinde fotomontaj yaparak sosyal medyaya servis ettiler. Bizim için değerli insan vardır, saygı değer insan vardır, mübarek insanlar vardır. Bunlardan bir tanesi de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Rabbim ona hayırlı, huzurlu, başarılı uzun bir ömür versin, hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin. Ama kutsal insan bir tanededir o da yüce peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’dır. Dolayısıyla kutsal doğum da sadece onundur. Programımıza katılan herkese teşekkür ederim.”

Konuşmalardan sonra Malatya Mehteran Takımı gösterilerini sundu.

Daha sonra ilahi grubu güzel ilahilerini seslendirdi. İlahi grubunun ardından ise sahneye İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu çıktı.

Protokol konuşmalarının ardından sahneye gelen İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, geçmişten günümüze Türkiye’de gelinen noktayı anlattı.

Döngeloğlu, geçmişte öğrencilerin Kuran derslerine hiç olmazsa başları kapalı girebilmeleri için yapılan eylemlerde yer aldığını fakat haklarını polise kurşun sıkarak, esnafın camını kırarak, vatandaşa zarar vererek aramadıklarını bildirdi.

Döngeloğlu, ayrıca İstanbul’da 28 Şubat öncesinde İmam hatip olarak yaptırılan okulun 28 Şubat sürecinde adliye olarak kullanılmaya başladığını şuan yeniden ilk planlandığı gibi tekrar İmam hatip olarak faaliyete geçtiğini paylaştı.

Döngeloğlu, konuşmasına gençlik ve imanın Müslümanlar açısından öneminden söz ederek barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Son olarak ise sahneye “Yetenek Sizsiniz”e katılarak ünlenen Bilal Göreğen çıkarak  güzel gösteriler sundu.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve AK Parti Aday Adayı Osman Özet, Bilal Göreğen ve arkadaşına birer dizüstü bilgisayar hediyesi sözü verirken ayrıca Osman Özet, Bilal Göreğen’i umreye göndermek istediğini söyledi.

Program sonunda temsilen 20 öğrenciye Gölbaşı TOGEM tarafından kıyafet yardımı yapıldı.

Program sonunda konuşan TOGEM Temsilcisi Birgül Özdemir ise ilçemizde 1000 kişiye kıyafet yardımı yapacaklarını söyledi.

BHA

Editör: Adıyaman Haber