Sosyal Hizmet Merkezi ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen törene 13 engelli genç  temsili asker olmak için aileleriyle birlikte katıldı.

Törende, silah ve Türk bayrağı üzerine el koyarak ant içen 13 engelliye tezkere verildi.

Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Erdinç Ağcakoyunlu, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Her gencin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve birazdan edeceğiniz askerlik yeminiyle tam bir asker olacaksınız. Bu gün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevinin gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belli bir döneminde geçirmiş olduğunuz rahatsızlık nedeniyle kaderin bu cilvesiyle yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki yaşama sımsıkı sarılarak, içinizdeki umudu hiç kaybetmeden  ve hayata tutunarak gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz” dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy ise ”Asker annelerine hoş geldiniz diyorum. Onlar da bu günün vermiş olduğu mutlulukla çocuklarına bakıyorlar. Sadece evin babası olarak askere gidilmez. Evde geride bekleyenlerde birer askeri fert olarak her zaman cephede ve görevdeki personeli beklerler. Bu anlamada asker ailelerimizin duygularına ortak oluyorum” dedi.

Gölbaşı İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Arif Özdemir, yaptığı açıklamada, herhangi bir engelinden dolayı askerlik yapamamış vatandaşların, kendilerinden evde bakım hizmeti alan vatandaşların, kaymakamın talimatıyla bir günlük temsili askerlik için İlçe Jandarma komutanlığına getirdiklerini söyledi.

Engelli asker annesi Gülnaz Doğuç, heyecandan duygularını anlatamayacağını söyleyerek, "Çocuğumun asker olmasını isterdim ama buna da şükür" dedi.

Görme engelli asker Cihan Mercan ise yaptığı açıklamada, "Bizlerde her Türk vatandaşı gibi kanunların öngördüğü süre kadar askerlik yapmak ve kanımızın son damlasına kadar  bu vatana hizmet etmek isterdik. Ancak takdiri ilahi budur ki vücudumuzun çeşitli engeller nedeniyle bu onurlu ve şerefli görevi bir gün gibi kısa bir süreyle yapmak nasip oldu. Arkadaşlarım adına sizlere en içten duygularımızla sağ olun demek istiyorum"dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha