Gölbaşı Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen iftar programı, Türkiye Ezan Okuma Yarışması birincisi Dursun Şahin’in ezanı okunmasıyla başladı.

Daha sonra 7 bin kişi, akşam ezanının okunmasıyla aynı sofrada iftar yaptı.

Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir, yaptığı konuşmada, 7 bin kişinin aynı sofrada buluşmasının birlik ve beraberlik açısından çok önemli olduğunu söyledi.

İlçe halkıyla gurur duyduğunu belirten Özdemir, "Ramazan ayı, birlik beraberlik ayıdır; yardımlaşma ayıdır. Ramazan ayı; arınma, günahlardan kaçınma ve bağışlanma ayıdır. Ramazan ayı; zengin ile fakir arasında bir köprünün kurulduğu, sevgi selinin oluk oluk aktığı aydır. Kadir Gecesi ise yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve Kur’an-ı Kerim’de “Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rablerinin izniyle her iş için iner de iner.” Diye bahsettiği gecedir. Bizi bu aya, bu mübarek günlere ulaştıran, kavuşturan Rab’bimize şükürler olsun. Biz Gölbaşı Belediyesi olarak bu mübarek günlerde birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için, kardeşliğimizi artırmak için, gönüllerimiz arasına köprü kurmak için bu yemek organizasyonunu tertip ettik. Allah birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın. Gölbaşı Belediyesi olarak, bu kutlu ayda, halkımızın birlik ve beraberliğini artırmak için çeşitli organizasyonlar yaptık. İlahi dinletileri ile çeşitli gösteriler düzenledik. Aynı zamanda İhtiyaç sahibi 2650 kişiye günlük olarak adrese teslim sıcak iftar yemeği sunmaktayız. Belediye olarak bu duyguları, maneviyatımızı coşkuyla Gölbaşılı hemşehrilerimizle paylaşarak yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Kadirşinas, vatanperver Gölbaşı Halkı, 15 Temmuz günü; ülkemizin birliğine kasteden hainlere karşı nasıl günlerce bu meydandan haykırdıysa, bu gün de 15 Temmuz Demokrasi Meydanından aynı ruh ve heyecanla birliğini ve kardeşliğini göstermiştir. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın. Bu birlik ve beraberliğimiz göğsümüzü kabartıyor, sizlerle iftihar ediyorum. Bu birliğimiz ve kardeşliğimiz devam ettiği müddetçe Gölbaşımız bölgemizin huzur şehri olmaya devam edecektir. İyi ki varsınız, iyi ki sizlerleyiz. Sizlerle birlikte güçlü Gölbaşı, güçlü Adıyaman, güçlü Türkiye’nin inşasını inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile Sevgili Hemşerilerimin ve Müslüman kardeşlerimin Mübarek Ramazan ayını ve Kadir Gecesini kutluyor, bu Mübarek ayın ve gecenin başta ilçemiz, ilimiz, memleketimiz olmak üzere tüm İslam alemine huzur, barış, birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum"dedi.

Özdemir, bu aya özel duyguları ve maneviyatı yaşatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 Daha sonra konuşmasını yapan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, programa katılan herkesin Kadir Gecesini kutladığını söyledi.

 Konuşmaların ardından 2017 Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Habip Deveci ve 2009 Türkiye Ezan Okuma birincisi Dursun Şahin sahne aldı.

 Etkinliğe, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın ve İbrahim Halil Fırat, Kaymakam Can Aksoy, siyası parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha