Başkan Yıldırım, mesajında, 24 Ocak 2020 tarihinde, merkez üssü Elazığ-Sivrice olan 6,8’lik depremin birçok ilde hissedildiğini  Elazığ ve Malatya'da 35 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti.

Yıldırım, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acılı ailelerine sabır ve başsağlığı yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Enkaz altında kalan vatandaşlarımıza da bir an önce ulaşılmasını ve can kaybının artmamasını temenni ediyorum."dedi.

-"CİDDİ TEDBİRLER ALINMASI GEREKİYOR"

Gölbaşı'nda da hissedilen deprem sonrası bütün birim müdürlerini toplayarak koordinasyon birimi kurdukları belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"İlçemiz de olumsuz bir durum olup olmadığını birimler kontrol etti. İlçemizde de olası depremler için çok ciddi tedbirler alınması gerekiyor. Belediye olarak diğer kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalar yapacağız. Halkımızın bu konuda hiç bir şüphesi olmasın. Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli husus depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız yüzyılın getirdiği bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır. Bu vesileyle böyle bir acının ilimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha