Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selim Kuşağlı, yaptığı açıklamada, "Biz proje sürecinde bütün işlemlerin dijital ortamda yapıldığı, kontrol edildiği ve yönetildiği bir hastane işleyişine sahip olmayı hedefledik. Pilot servis olarak Dahiliye kliniğimizi seçerek, bu klinikte yatan tüm hastaların verilerinin sisteme aktarılmasını sağladık. Dahiliye kliniğimizde yatan hastaların EKG kağıdının bile sistemden taratıldığı, tomografi, endoskopi, ultrason ve tüm radyoloji görüntülerinin PACS sistemi ile doktorlarımızın bilgisayar ekranına düştüğü bir sistem kurduk. Eczanemizden gelen tüm ilaçlar dijital sistem tarafından kontrol edilmektedir. Hemşirelerimiz ilaçları uygularken kurduğumuz bu dijital sistem sayesinde ilaç tedavilerini zamanında ve eksiksiz yapmaktadır. Mobil uygulamalar ve web uygulamaları ile çalışanlarımıza uzaktan erişim kolaylığı sağlayarak daha etkin sağlık hizmeti sunduk. Hastaya ve süreçlere dair her türlü veri ve bilginin doğru ve eksiksiz olarak kayıt altına alındığı dijital arşiv oluşturduk. Acil serviste de tüm hasta kayıtlarının dijital sisteme aktarılmasını sağladık. Bilişimsel altyapıyı ve bilişimsel arşivlenmeyi ciddi bir şekilde kullanarak kağıt kullanımını en alt seviyeye düşürdük. Polikliniklerde tüm tetkik istemlerinin dijital ortamda yapılmasını sağladık. Radyoloji ve Kan Alma bölümlerinde gerekli iyileştirmeler yaparak hastaları ellerinde kâğıtlarla sıra bekleme çilesinden kurtardık"dedi.
Dijital Hastane sisteminin hastalara en iyi ve en kaliteli hizmetin sunulmasına olanak sağlayacak ve hastanede hasta güvenliği ve mahremiyetini en üst seviyeye çıkaracağını vurgulayan Kuşağlı, şunları kaydetti:

"Sağlık profesyonellerinin hasta bakımı ile ilgili işlerini kolaylaştıracak ve hastalarımızın alacağı sağlık hizmetlerinin hızı ve kalitesini de arttıracaktır.
Sağlık çalışanlarımızla ekip ruhu ve yoğun bir çalışma gayreti ile bu başarıyı elde ettik. Bu başarıda büyük emeği bulunan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Birsen Aslan, Himss Koordinatörümüz Bayram Çayan , dahiliye servis çalışanlarımız,eczane çalışanlarımız,bilgi işlem personellerimiz ve bu süreçte bizden hiçbir zaman desteğini eksik etmeyen ve her zaman ufkumuzu açan İl Sağlık Müdürümüz Sayın Uz.Dr.Erdoğan Öz’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Emeklerimizin karşılığını aldığımız için çok mutlu ve gururluyuz"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha