Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanvekili Recep Yarımay, ayaklarıyla resim yapan ilk Türk ressam Ayşe Işık’ı makamında ağırladı.

Ressam Ayşe Işık, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’e 2 adet tablo hediye etti.

Tabloları Gölbaşı Belediye Başkanvekili Recep Yarımay ve Gölbaşı Belediye Mali Hizmetler Müdürü Fahri Özdemir teslim alarak teşekkür etti.

5 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu kolunu kaybetmesinin ardından yaşama tutunan, ihtiyaçlarını karşıladığı ayak parmaklarıyla yağlı boya yaparak kendisini geliştiren ve ressam olan Işık, engelli vatandaşlara yönelik projeler ve mesleki eğitimler sunan Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’e teşekkür etti. Gölbaşı belediye Başkanı Özdemir’in engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak ve istihdam yaratmak amacıyla ilçesinde kurduğu Engelliler Evi’nin de çok önemli bir proje olduğuna dikkat çeken ressam Ayşe Işık, kendisine başarılarının devamını diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gölbaşı Belediye Başkanıvekili Recep Yarımay ise sergilediği eserleriyle azmin önünde hiçbir engelin olmadığını gösteren engelli ressam Ayşe Işık’ın çalışmalarının tüm engellilere örnek olmasını istedi. Kişisel sergilerini Türkiye’nin çeşitli illerinde sanatseverlerle buluşturan Işık’ı tebrik eden Yarımay, Gölbaşı Belediyesi olarak engellilere hassasiyetle yaklaştıklarını söyledi. “Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır” diyen Yarımayr, şunları kaydetti:

“Sosyal belediyeciliği esas almış bir yönetim olarak, engelli insanlarımızın, kentimizde daha rahat ve daha konforlu bir şekilde gündelik yaşamlarına devam edebilmelerinin yanı sıra, eğitimlerinin sağlanması ve becerilerinin değerlendirilmesi adına her türlü çalışmayı yapıyoruz. Onların sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Amacımız, engellilerin toplumsal hayata katılımlarını sağlamak ve Engellilerimizin önündeki tüm engellerin kalkmasıdır. Fiziki engeli olmasına rağmen hiçbir engel tanımayan ve duygularını resme yansıtan Ressam Ayşe Işık’ı da azmi ve becerisinden dolayı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Gölbaşı belediyesi Başkan Vekili Recep Yarımay’a, Ressam Ayşe Işık tablolarından ikisini hediye etti.

BHA

Editör: Adıyaman Haber