İl Müdürü Alan ve beraberindekiler,  GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen ve Gölbaşı Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Gölbaşı İlçesinde Güneş Enerji Sisteminin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında kurulumu tamamlanan güneş paneli sistemlerini yerinde inceledi.

-"İLİMİZ VE GÖLBAŞI İLÇEMİZ GÜNEŞLİ GÜN BAKIMINDAN, PANEL KURULUMUNA MÜSAİT"

Sistemler hakkında detaylı bilgi Alan, GAP İdaresi ile birlikte yürütülen bu proje ile Gölbaşı İlçesinde sulanan tarım arazisinin artacağını, çiftçi gelirinin de yükseleceğini kaydetti.

Alan, "Arkadaşlarımızdan aldığım bilgiler neticesinde iki proje halinde yaklaşık 500 bin liralık güneş paneli sistemi kurulmuş, projelerden 26 çiftçimiz  yüzde 50 hibeli olacak şekilde yararlanmıştır. Gerek ilimiz gerekse de Gölbaşı ilçemiz güneşli gün  bakımından güneş paneli sistemlerinin kurulumu için müsait olup bu desteklerin devam etmesini temenni ediyorum.

Çiftçilerle de gerekli görüşmeleri yapan Alan, daha sonra CİVKUR Gölbaşı İşletmesine geçerek incelemelerde bulundu.

CİVKUR İşletmeleri ile ilgili açıklamada bulunan CİVKUR personeli ise firmanın 1978 yılından bugüne kadar sektördeki faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, şöyle ifade edildi:

"Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde Yem Fabrikası, Adıyaman Gölbaşı'nda Damızlık ve Kuluçkahane Tesisleri, Kahramanmaraş Pazarcık' ta Damızlık Tesisi, Adana Yüreğir'de Kuluçkahane Tesisi, Adana Sarıçam'da 2 adet Damızlık tesisi, Niğde Ulukışla ve Mersin'de Broiler üretim çiftlikleri, Adana Seyhan'da Kesimhane ve merkez ofisimiz ile tam bir entegre kuruluştur.1992 yılında faaliyete başlayan Adıyaman Gölbaşı'nda ki Civkur Gıda San. Tic. Ve Paz.A.Ş' ye ait tesislerimiz 90.000 adet kapasiteli Broiler Damızlık ve 1milyon 382 bin 400 adet Broiler civciv kapasiteli Kuluçkahanemiz ile bugüne kadar faaliyet göstermiştir. Piliç eti üretimi ve pazarlaması amacıyla kurulmuş olan firmamız kurulduğu tarihten itibaren üretim kapasitesini artırarak hem yurt içinde hem de yurt dışındaki pazar payını sürekli artırmıştır. Uzman veteriner hekimlerimizin kontrolleri altında çiftlikten sofraya gıda güvenliği titizlikle dikkate alınarak Doyum Piliç markamız adı altında tüketime sunulmaktadır."

-"50 ÜRETİCİNİN CEVİZ VE BADEM KABUĞU SOYMA MAKİNALARI KURA, İLE BELİRLENDİ"

Sebzeciliğe gönül veren emekli bir öğretmenimizin marul hasadına da katılan İl Müdürümü Alan,  son olarak GAP İdaresi tarafından finanse edilen Ceviz ve Badem Kabuğu Soyma Makinelerinin kura çekilişine katıldı.

Kura ile belirlenen 50 üreticimize Eylül ayı içerisinde makinelerinin teslim edileceği belirtildi.

 

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha