Anayasa, temel hukuk metindir. Halkla yapılan toplumsal, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel sözleşmedir.

Yürürlükte olan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

“BAŞLANGIÇ

Millet iradesinin mutlak üstünlüğü, egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olduğu ve bunu millet adına kullanmaya yetkili kılınan hiçbir kişi ve kuruluşun, bu Anayasada gösterilen hürriyetçi demokrasi ve bunun icaplarıyla belirlenmiş hukuk düzeni dışına çıkamayacağı; …….

I. Devletin şekli

MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

V. Devletin temel amaç ve görevleri

MADDE 5- Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

VI. Egemenlik

MADDE 6- Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir.

Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.

X. Kanun önünde eşitlik

MADDE 10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir………

XI. Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü

MADDE 11- Anayasa hükümleri, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır.

Kanunlar Anayasaya aykırı olamaz.

I. Kişinin dokunulmazlığı, maddî ve manevî varlığı

MADDE 17- Herkes, yaşama, maddî ve manevî varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir.

……….

Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tâbi tutulamaz.

VI. Din ve vicdan hürriyeti

MADDE 24- Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.

14. üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dinî âyin ve törenler serbesttir.

Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

Din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcisinin talebine bağlıdır.

Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz” denilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile benimsenen temel ilkelerden de görüldüğü gibi, Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Kuran dışı kurumlar olan tarikatların koyduğu kurallara göre işleyen bir din devleti değildir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşları, devlette görev yapanlar, kurum ve kuruluşlar, yürürlükte olan anayasaya uygun davranmak zorundadırlar. Aksi halde suç işlerler.

Adıyaman Gölbaşı İlçesi Belören Beldesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve öğrenci velilerinin anlattıklarına göre Okul Müdürü Abdullah Özbay, okulun rehber öğretmeni Gökhan Öksüz okulda:

- Okulda öğrencilere zorla namaz kıldırıyorlar.

– Okulda dini kitaplar dışında kitap okunması yasaklanmıştır.

– Kız ve erkek öğrencilerin birbirleriyle konuşmasının yasaklanmıştır.

– Kız öğrencilere beden eğitimi dersine girmelerinin yasaklanmıştır.

– Öğrencilere Menzil tarikatının kitapları dağıtılmıştır. Bu kitapların okunması istenmiştir.

– Geçen sene mezuniyet töreninde sadece erkek öğrencilerin katıldığı Menzil Tarikatına bağlı ‘Haşemi’ adlı tesiste mevlid okutulmuştur.

– Karşı genel ve itiraz eden öğrencilere fiziki ve psikolojik şiddet uygulanmaktadır.

– Okul müdürü, müdür yardımcısı ve rehber öğretmen bir velinin evini basarak veliyi darp etmiştir.

Okul Müdürü Abdullah Özbay, okulun rehber öğretmeni Gökhan Öksüz okulda yaptıkları uygulamalar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırı uygulamalardır.

Bu uygulamalara karşı çıkan, öğrencilere ve öğrenci velilerine yaptıkları baskı ve tehdit Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırı uygulamalardır.

Okul Müdürü Abdullah Özbay, okulun rehber öğretmeni Gökhan Öksüz okulda yaptıkları uygulamalar Kuran dışı tarikatların egemen olduğu bir din devleti görevlilerinin yaptıkları uygulamalardır.

Okul Müdürünün ve rehber öğretmenin öğrencilere ve öğrenci velilerine yaptıkları baskı ve tehditte dayanamayan öğrenci velileri, müdür ve rehber öğretmen hakkında Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuşlardır.

Yürürlükte olan Anayasa göre seçilmiş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, atanmış olan Milli Eğitim Bakanını, Adıyaman Valisini, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile benimsenen temel ilkelere uygun davranmayan, Kuran dışı kurumlar olan tarikatların egemen olduğu din devletinin yöneticileri gibi davranan ve uygulamalar yapan Gölbaşı İlçesi Belören Beldesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü ve rehber öğretmeni görevden almaya ve hakkında gerekli işlemi yapmaya çağırıyorum.