Dünya’nın en zengin ülkeleri olan Amerika Birleşik Devleti’nin, Çin’in, Rusya’nın, Japonya’nın, Almanya’nın, İngiltere’nin, Fransa’nın, İtalya’nın devlet başkanları ve Cumhurbaşkanları bir tane konut kullanıyorlar. En fazla iki uçak ve bir araç kendilerine hizmet ediyor.

Tarih, siyaset ve siyaset sosyoloji bilimi, ekonomi bilimi, geri kalmış toplumların gösteriş toplumu olduğunu söylüyor.

AKP 19 yıldır iktidarda. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 yıldır ülkeyi tek başına aldığı kararlarla yönetiyor. Erdoğan’ın yönetiminde ülke geriledi ve yoksullaştı. Gösteriş toplumu oldu.

19 yıldır ülkeyi tek başına aldığı kararlarla yöneten AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da kendisine 1400 odalı saray yaptırdı. Sarayda 13 uçak, 2 helikopter, 500 araç, 450 personel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hizmet ediyor. Lüks ve şatafat içinde yaşıyor.

İstanbul’da, Osmanlı Devleti’nde miras kalan Huber Köşkü’nü, Vahdettin Sarayı’nı, Dolmabahçe sarayını, Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisi olarak kullanıyor.

Erdoğan’ın isteği ile Bitlis’in Ahlat İlçesinde Cumhurbaşkanlığı sarayı yapıldı.

Muğla’nın Marmaris İlçesinde 300 odalı yazlık konut yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşamı, geri kalmış ve gösteriş toplumu olan bir ülkenin somut göstergesidir.

Yaşamı ve uygulamaları ile geri kalmış ve gösteriş toplumunun somut ve görünür örneğini sergileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Ekim 2021 tarihinde Kabine Toplantısı sonrası muhalefetin ekonomi eleştirilerine tepki gösterdi.

"Şu anda her evde araba var, kapıcısında araba var, şu anda ikinci el araba yetişmiyor. Bunları nasıl görmemezlikten geliyorsun. Bunu televizyon ekranlarından vatandaşa anlatır, vatandaşı kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Hepsinin istatistiklerini tutuyoruz. Nerede ne oluyor ne satılıyor bunların hepsini gayet iyi biliyoruz" dedi.

Gerilettiği yoksullaştırdığı, gösteriş toplumu yaptığı halka, tepki gösterdi ve eleştirdi.