İstanbul’da Gergerli STK Başkanları ve İşadamlarıyla bir araya gelen Gerger Kaymakamı Ömer Bilgin;

GERGER’İN HUZUR’A İHTİYACI VAR

            Merkezi İstanbul’da bulunan Gersoy-Der de Gergerli işadamı ve Sivil Toplum Kuruluşların başkanlarıyla bir araya gelen Gerger kaymakamı Ömer Bilgin Gerger’in en büyük ihtiyacı huzur olduğunu ve bu huzur ve güveni sağlamak içinde İstanbul’daki Gergerlilerden büyük destek beklediğini söyledi.

            Genç ve dinamik yapısının yanı sıra vatandaşlarla olan sıcak diyalogu ile tanınan Gerger kaymakamı Ömer Bilgin, toplantının asıl amacı İstanbul’daki Gergerliler arasında var olan sosyal doku ve dayanışmayı Gerger ilçesine de taşımak olduğunu söyledi.

            Gerger derneğinde düzenlenen toplantıda Gerger’in önemli konulara ilişkin bilgi sunumu yapan kaymakam Bilgin, “Bugün Gerger de vatandaşlar arasında önemli derecede bir moral bozukluğu söz konusu. Herkes gibi Gerger’inde artık huzura ihtiyacı var. Gerger’deki var olan moral bozukluğunu gidermek için hepimize büyük bir görev düşüyor. İnsanlar arasındaki dargınlığa ve küskünlüğe artık son vermek ve bütün Gergerlileri bir araya getirebilecek her hangi bir projede her türlü katkıyı sağlamaya hazırım. Geleceğimizin gençlerine iyi bir gelecek temin etmek istiyorsak bir an önce bu huzur ortamını sağlamamız lazım.”

            Gerger’in en büyük sorunu konut sorunu olduğunu belirterek, konuya ilişkin iki çözüm öneriyi Gergerli işadamlarıyla paylaşan kaymakam Bilgin,  “Bu çözüm önerilerinden bir tanesi TOKİ kanalıyla yapılacak olan 120 dairelik projedir. Diğer bir tanesi ise vatandaşların kendi imkânlarıyla yapacağı lojman tipi dairelerdir. Her iki proje için ileriki tarihte bir çalışma yaparak Gergerlilerin takdirine sunacağım” şeklinde konuştu.

            Toplantıya katılan yüzlerce işadamı ve STK başkanları Gerger ile ilgili sıkıntılarını ve yapılan çalışmalarına ilişkin düşüncelerini dile getirdiler.

            Gersoy-Der Başkanı Av. Ali Acar ise “Kaymakam Ömer bilgin’in Gerger ile ilgili sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili düşüncelerini takdirle karşılıyorum. 1,5 ay gibi kısa bir süre zarfında Gerger’i böylesine yakinen takibe alıp sorunların kısa bir sürede tespit etmesi ve bu sorunların çözümü için alternatif çalışmalarını sergilemesi kendisinin ilçeye ne denli sahiplik ettiğini gösteriyor” dedi.

            Adıyamanlılar Vakfı başkanı Ömer Özkartal ise, “Kaymakam Ömer Bilgin’in bu davranışını ve bu özveriyi takdirle karşılıyorum. Gerger için çok önemli konulara parmak basarak özellikle Gerger’in huzur ve sükûneti için atmış olduğu bu tarihi adımı kesinlikle destekliyorum. Kendisine olabilecek her türlü katkıyı da vermeye hazırım” diyerek duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

            Adıyamanlılar Derneği Başkanı Mehmet Deniz ise, “İstanbul’daki Gergerli İşadamların Gerger’in huzur ve sükuneti için her türlü katkıyı yapacak kadar vefalı ve duyarlı insanlardır.” dedi. 

            Süleymaniye İşadamları Derneği Başkanı Mahmut Subaşı ise, “Vatandaş bugüne kadar üzerine düşen her türlü görevi layıkı ile yerine getirdiği gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapacaklarına inanıyorum. Yeter ki devlet üzerine düşeni yapsın gerisi kolaydır” dedi.  Haber: Abdulkerim SONKAYA/ADIYAMAN

Editör: Adıyaman Haber