Toplantıda, yol, trafik güvenliği için otobüsler şehir içi ve şehirler arası yolcu taşıma güvenliği ile ilgili konular elle alındı. İçişleri Bakanlığınca uygulamaya konulan "Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi" kapsamında, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 19.02.2020 tarih ve 3439 sayılı yazılı talimatları uyarınca, otobüslerle yapılan şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin güvenliğini sağlamak üzere yapılması gereken uyarı, ikaz, yol ve araç kontrolleri gibi konuları ele alındı.

Otobüs kazalarının en aza indirmek amacıyla, tüm ülkede eş zamanlı olarak yapılan etkinlik kapsamında, yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Resul Özdemir  Başkanlığında, ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet amiri, ilçe yazı işleri müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve otobüs firma temsilcileri katıldı.

Kaymakamlık makam odasında, yapılan toplantıda otobüs kazalarının önlenmesi, konuya daha fazla dikkat çekilerek toplumsal farkındalığın artırılması, yol ve trafik güvenliğine katkı sağlayacak görüşler alındı. Sorunların işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözülmesi yönünde gerekli değerlendirme, uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha