15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Gerger Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve beraberindeki heyet ilk olarak şehit ailelerini ziyaret etti.

Daha sonra Gerger Müftülüğü tarafından Gerger Ulu Camii'nde öğle namazını müteakip şehitler adına Mevlid-i Şerif okundu ve dualar edildi.

Gerger Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen etkinliğe Gerger Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Gerger Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Çingi, Gerger Asliye Ceza Hakimi Batuhan Maraşlı, daire amirleri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Program şehitler adına okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Kaymakam Can Kazım Kuruca, birlik, beraberlik ve barış mesajları verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sinevizyon gösterimi gerçekleşti. İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan İlahi grubu dinletildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşması canlı yayınlandı.

Gece geç saatlere kadar devam eden anma etkinlikleri İlçe Müftüsü Abdullah Salman’ın kapanış duası ve vatandaşlar ile beraber kılınan yatsı namazı ile sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha