Etkinlikler İlçe Emine Hatun Camii'nde akşam namazı ile başladı.

Namazı müteakip 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanın bütünlüğü için şehadet şerbeti içen aziz şehitler için mevlit okundu.

Mevlidin bitmesi ile Kaymakam Can Kazım Kuruca, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Çingi, Sulh Ceza Hakimi Batuhan Maraşlı ve tüm daire amirlerinin de katılımıyla İlçe öğretmenevi önünden bando takımı eşliğinde meşale yürüşü gerçekleştirildi. Meşale yürüyüşünün başlamasıyla havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş program alanına kadar devam etti.

Yatsı namazı sonrası başlayan program şehitler için bir dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Kur'an tilaveti ile devam eden program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminin en kanlı yerlerinden biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde vatandaşlara yapmış olduğu konuşma, ilçe merkezine kurulan sinevizyon ile canlı takip edildi.

Kaymakam Kuruca, yaptığı açıklamada, vatanz ve ümmetin birliği üstüne hain emelleri olan insanlara karşı birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini, vatan müdafaasında üstlerine düşen bütün sorumluluğu yerine getireceklerini ve bunu 15 Temmuz'da tüm düyaya ispat ettiklerini söyledi.

 Program 15 Temmuz ile ilgili belgesellerin izlenmesiyle devam etti.

00.13 'de tüm ülke genelinde olduğu gibi ilçede de sela sesleri yükseldi.

Sela ile beraber ilçede havai fişek gösterisi düzenlendi. İlçe müftülüğü tarafından hazırlanan ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bombalandığı saat olan 02.28 de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaları tüm ülkede olduğu gibi ilçede de canlı izlendi.

Program, Ulu Camii'nde kılınan sabah namazı ile sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha