Milletvekili Tutdere, 24 Ocak 2020’de Elazığ depreminde evi zarar gören ve yıkılan 12 kişilik Erdoğmuş ailesine de ziyaret ederek, son durumları hakkında bilgi aldı.

“Geçim kaynağımızı elimizden almaya çalışıyorlar”

Adıyaman Gerger ilçesinin Erdoğmuş Mezrası’nda yaşayan Zeki Erdoğmuş'un evi hakkında 24 Ocak 2020'de meydana gelen Elazığ depreminde zarar görünce yıkım kararı alındı fakat yıkım sonrasında evleri tekrar inşa edilmediğini belirten Erdoğmuş, “Biz olayı kaymakama bildirdik. AFAD ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetkililer geldi. ‘Sizin evinizi Gerger’e, toplu alana taşıyacağız’ dediler. Biz Gerger’i kabul etmedik. Çünkü biz burada hayvancılıkla uğraşıyoruz. Tarım arazilerimiz de burada. Bizim geçim yerimiz burası. Hayvancılık da yapamayınca ne yapacağız orada” dedi.

“İki konteyneri birleştirip kendilerine yaşam alanı oluşturdular”

AFAD tarafından kendilerine verilen iki konteyneri birleştirerek üzerine çatı yaptığını, konteynerin kenarlarına da duvar örerek kendilerine yaşam alanı meydana getirdiklerini ifade eden Erdoğmuş, “İki konteynerde 12 kişi kalmak zorundayız. Yer sıkıntısı nedeniyle üç çocuğumu da İstanbul’a göndermek zorunda kaldım. Yer dar diye İstanbul’da ev kiraladım. Orada iş buldum kendilerine. Çalışacaklar, okula gidecekler. Okul başlayınca mecbur gelecekler” diye konuştu.

“Adıyamanlı depremzedeler yaşam mücadelesi veriyor”

Milletvekili Tutdere, konuşmasının sonunda, “Elazığ Sivrice depreminin üzerinden yıllar geçti ancak Adıyaman Gerger ilçesindeki deprem mağdurları hala konteynerde yaşıyor. Şu anda da vatandaşlarımız yaşayabilmek için kendi çözümünü kendisi üretmiş. İki konteyneri birleştirmiş ve üstüne çatı yaparak ailesinin barınması için bir mekân oluşturmuş. Gerger’de vatandaş sahipsiz bırakıldı. AFAD’a ve ilgili bakanlığa çağrı yapıyoruz. 2021 yılının da sonuna geldik. Artık bu mağduriyeti giderin. Yer yokluğu nedeniyle bir baba evlatlarını İstanbul’a göndermek zorunda kalmış. Şimdi okullar başlayacak çocuklar tekrar gelecek. Hangi odada ders çalışacak hangi yerde yatacaklar." ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha