Çocuklarının çamurlu patika yoldan okula gittiklerine tepki gösteren öğrenci velilerinden Abdulbaki Baran, ”Eskiden biz okul bulamadığımız için kar, kış demeden kilometrelerce uzaktaki okullara yürüyerek giderdik. Şimdi ise her türlü imkan var. Çok güzel bir okulumuz var fakat okula giden yol yok. Çocuklarımız okula gidip gelirken çamur içerisinde kalıyor. Her gün çocuklarımızın çamurlu giysilerini iki defa değiştiriyoruz” diye tepkisini dile getirdi.

Baran,"Köyümüzün 150 metre güneyin okul yapıldı. Köyden okula giden yol yapılmadı. Köyden okula patika yol var. Çocuklarımız bu patika yolun 50 metresinde çok zorlanıyor. Hem çamur hem de düşme tehlikesi var. Çünkü çocuklar her an çamurdan kayabilir" dedi.
Çocuklarının zorluklarla okula gittiğini söyleyen köylüler, "Allah rızası için haber yapın, zor durumdayız' şeklinde sıkıntılarının olduğunu, çocukların sabah sınıfa girince sınıfı kirletmemeleri için bu soğukta dakikalarca ayakkabılarının çamurunu silmek zorunda kaldıklarını belirttiler. 
Bazı anne ve babaların ise çocuklarını sırtlarına alarak okula götürdükleri belirtildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha