Gerger Kaymakamlığında proje ekibinde görev yapan ilkokul öğretmenleri Eda Kuruca, Şengül Güme ve Seçkin Karaavcı, gönüllü olarak başlattıkları 'Birleşmiş Yürekler' projeleri kapsamında ilçede bulunan 22 köy okulun fizibilite çalışmaları ile eksiklikleri çıkartılan okulların ihtiyaçlarını esnaf ve vatandaşlardan malzemeleri topladılar.

Topladıkları malzemeler ile 500 öğrencinin okuduğu 22 köy okulunu yeniden inşa ederek modern hale getirdiler.

Öğretmenler okullarda eksiliklerini belirlenmesinin ardından topladıkları yardımlar ile okulların arızalı olan elektrik, su ve diğer ihtiyaçlarının arızaları ile kapı ve pencereler teknik elemanlar tarafından tamir ettiler. 
Daha önce kuaförle hiç tanışmamış olan öğrenciler, saçları model yapılarak öğrenciler ile deneylerin yanı sıra projeksiyon cihazıyla sınıflarda sinema keyfi yaşayan öğrenciler, aynı zamanda kişisel bakım ve temizlik konularında eğitim verildi. Öğretmenler sınıfları yaşanabilir hale getirmek için duvarlarına sanatsal resimler çizildi.
Proje ekibi adına konuşan öğretmen Eda Kuruca,"17 köydeki 22 okuldaki 500 öğrenciye ulaştık. Projemiz Türkiye’ bir ilk. Daha önce hiçbir yerde uygulanmamış bir projedir. Projemizle birlikte ailelere de ulaştık. Okul-aile-öğrenci ve öğretmen işbirliğini sağladık. Öğrencilerimize keyifli vakit geçirterek sanatsal etkinlikler öğrettik. Gelecek yıl projemizi devam ettirmek istiyoruz"dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha