Sevgili Gençler; Gerçek zavallı kim biliyor musunuz?

     Gençler için grupların oluşum merkezleri olan okullarda, oyun sahalarında, sosyal buluşma alanlarında ve grupların oluştuğu tüm alanlarda, oluşan arkadaş grupları içerisinde, her grupta bir veya iki, bazen de birbirlerine diş geçiremedikleri durumlarda üç’e kadar çıkabilen, birbirini destekleyen grup liderlerine rastlamak mümkündür.

             Ancak bu lider veya liderler ikiye ayrılır.

1. Demokratik liderler.

2. Despot liderler.

      1- Demokratik liderler;  Demokratik liderler grup üyeleri arasında ADİL davranarak gruplarını olumlu yönde yönlendirip topyekûn bir başarı sağlarlar.

      Grup üyeleri kendilerini iyi yönde sevk ve idare eden, sevgi ve saygıyla yaklaşıp değer veren, bu tür liderlere doğal olarak sevgi ve saygı duyarlar.      Gruplarına sevgiyle yaklaşıp idare eden lider veya liderler ömür boyu başarılı olurlar ve gelecekte katılacakları tüm gruplarda da (buna işve çalışma grupları da dahil) başarılı bir şekilde liderliklerini sürdürebilirler.

            Bu tip liderlere demokratik lider diyebiliriz. 

        2- Despot liderler; Despot liderler ise Grup üyelerinin kendilerinden korkup çekindiklerini zannederler, grup üyelerini hor ve hakir görüp hakaret ederler, sevgiden, saygıdan uzak despot ve baskıcı bir yöntemle yaklaşırlar.

      Kendilerini herkesten üstün görürler ve itaat etmeyenlerin grup tarafından dışlanmasını sağlarlar.          Sonuç itibariyle grup içerisinde astığım astık, kestiğim kestik, öldürmediğim ölmemiş gibi davranışlar sergilerler.  

          Gruplarında ki  üyeleri kendilerine itaat etmek zorunda oldukları birer korkak ve zavallı olarak görürler.

       Bu günün zavallıları olarak görünen, sessiz-sedasız dersine çalışıp, etrafına sevgi, saygı yayan ve kendilerine bir hedef seçip, işine gücüne bakan gençlerimiz, Geleceğin mevki, makam sahibi, saygı ve sevgi duyulan kişileri olurlar.  

         O kendini dünyanın sahibi zanneden haylaz, yaramaz, despot grup liderleri ise geleceğin gerçek zavallıları olurlar.

         Onlar gruplarındaki zavallı gördükleri, ancak daha sonra mevki makam sahibi olmuş kişilere işleri düştüğünde, onlar gençlik dönemlerinde ki kendini yenilmez zanneden liderlerine, yalnızca ve yalnızca acırlar.

          Çünkü onlar gerçekten zavallı ve acınacak duruma düşmüşlerdir.

           Tarafımdan Saha Araştırması Yapılarak Bilimsel Olarak Kanıtlanmıştır.

 

Fadlı Doğan / Kamu Yönetimi Uzmanı (Adıyaman MEM. Eğitim Şefi)

[email protected]

https://www.facebook.com/fadli.dogan

https://twitter.com/FADLIDOGAN

http://www.antoloji.com/fadli-dogan/siirleri/