Yapı ve inşaat alanında yalıtım uygulaması son derece geniş kapsamlı bir uygulamadır. Geniş bir konu olan yalıtım; içerisine ses yalıtımı, ısı yalıtımı gibi uygulamaların yanı sıra Su yalıtımı konusu da alır. Su yalıtımı, herkes için önemli olarak görülmese de aslında insan ve yapı sağlığı açısından yadsınamayacak öneme sahiptir.

Su izolasyonu, genel bir tabirle dış ortamdaki yağmur, kar ve dolu gibi faktörlerle biriken suyun bina içerisine sızarak girmesini engelleyen bir uygulamadır. Su, her ne kadar insan ve canlı sağlığı için hayati önem taşısa da binaların sağlığı için bir o kadar tehlike taşımaktadır. Su sızan bir binanın uzun süre ayakta kalması ve içerisindeki insanların hem sağlıklı hem de konforlu yaşaması imkansız denecek kadar zordur.

Su Yalıtımı Yaptırmanın Avantajları

Su yalıtımı yaptırmak size hiçbir dezavantaj sunmazken beraberinde birçok avantajı getirir. Su yalıtımı yapılan bir binaya su sızması mümkün olmayacağı için bina kolonlarındaki demirler paslanmaz ve korozyona uğramadığı için binayı taşıma kapasitesi düşmez. Bu da binanın ömrünü neredeyse iki kat arttırır.

Profesyonel bir şekilde yapılmış olan doğru İzolasyon işlemi binalarda küf, rutubet, mantar oluşumunu sıvaların kabarmasını ve dökülmesini önleyerek size konforlu ve sağlıklı bir yaşam alanı sunar. Çünkü su sızdırması olan binalarda aşırı rutubet ve küf kokusu oluşur.

Su Yalıtımı Uygulama Alanları

Su yalıtımı uygulama alanları son derece geniştir. Binanızın tepeden tırnağa neredeyse tüm bölümlerine su yalıtımı yaptırarak binanızı suya karşı koruma altına alabilirsiniz.

Temel, zemin, bodrum, iç duvar, dış cephe, balkon, teras ve çatı gibi birçok alanda su yalıtımı yapılarak yapıları suyun olumsuz etkilerinden kurtarmam mümkün ve oldukça kolaydır.

Editör: Adıyaman Haber