Yağlı ciltler son derece özenli ve düzenli bir bakıma ihtiyaç duyar. Bu cilt yapısı sebebiyle zaman zaman karma cilt yapısı ile de karıştırılabilir. Ancak karma ciltlerde genel lokal parlamalar gözlemlenirken, yağlı cilt tipine sahip olan insanların yüzünün geneli yağlı durumdadır ve buna bağlı olarak genel bir parlama hali hakimdir. Özellikle genç yaştaki bireylerde görülen yağlı cilt, yağlı ciltler için nemlendiriciler ile kontrol altına alınabilir.

Yağlı Cilt İçin Nemlendiriciler Ne Fayda Sağlar?

Eksik ya da yanlış cilt bakımı sonucu cildin doğal yağ dengesi zarar görebilir. Yağlı ciltler son derece hassas ve özel bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Bunun yanında özellikle su bazlı nemlendiriciler bu cilt üzerinde son derece etkili olabilir. Yağlı cilt için nemlendiriciler diğerleri gibi özel olarak üretilir.

Yağlı Ciltler İçin Nemlendiriciler Nasıl Seçilmeli?

Yağlı ciltler için nemlendiriciler genellikle cildin sahip olduğu durum göz önüne alınarak su bazlı olarak üretilir. Bu sayede ciltte daha fazla yağlanma olmaması ve özenli bir şekilde nemlendirilmesi amaçlanır. Sizde cildinize özel nemlendiricilere https://www.dermolisa.com/yagli-ciltler-icin adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Adıyaman Haber