Birçok yem çeşidi arasında büyükbaş hayvancılıkta, yeni doğmuş inekler için önemli bir besi çeşidi olan süt yemi, beklentileri karşılayacak kadar en iyi şekilde hazırlanarak müşterilere ulaşır. Her zaman süt yemi üreticilerinin arasında mısır silajı firmasının kullandığı içerik kalitesi ise oldukça zengin ve hayvanlar için de en iyi besi kaynağıdır.

İçinde bulunan kaba yem oranı da her zaman %55 i geçmeden ve %45 i kaba yemden oluşması gerekir. Yemin içindeki kaba yem oranı ise kaba rasyonun sadece toplam olarak %35’i kaba yemden oluşur. Yeni doğmuş inekler için her zaman önemli bir orandır ve çiğneme yapabilmeleri için de içeriğinde parçacıklı yemle konsantre etme işlemi ise yavrular 3. Ayını doldurduktan sonra başlamalıdır.

Süt Yemi Kulanım Oranı

Süt yemi nedir? her zaman istenilen sonucu veren en iyi büyükbaş hayvan yemleri arasında önemli bir çeşittir. Kullanılma sebebi ise, yeni doğmuş inekler ve besi sığırlarının büyümesinde önemli bir etkendir. Her zaman içeriğinde olan kaliteli ve zengin birleşimle protein, vitamin ve mineral üçlemesinin her zaman bulunması ile beklenen sonucu vermesi oldukça önemlidir.

Kaba yemler inek yavrularının doğumundan 3. ay sonrasında kullanımı gerçekleşir. Bu sebeple süt yemi tercihi de en baş sırada gelir. Merak edilen konularda bilgi almak için mısır silajı sayfasından hizmet alabilirsiniz.

Editör: Adıyaman Haber