Bugün MEYAD'ın önemli misafirleri vardı. Aslında siz onları tanıyorsunuz. Kimimizin eşi dostu, kimimizin ise konu komşusu... Bizden birileri yani; Dişi ile tırnağı ile hanelerine helal lokma götürmek için çırpınan fedakar insanlarımız. Bana göre toplumun kahramanları. Nedenini arz edeyim efendim. Çünkü yoksul ancak onurlu ve helal lokma için, güvenlik, temizlik, fidan dikimi gibi bir çok işi seve seve yapan emekçiler. Bunlar,  TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Programı) olarak bilinen Türkiye İş Kurumu tarafından İSTİHDAM ve Meslek Edindirme amaçlı yapılan güzel bir çalışma.
Çalışma güzel lakin bir çok sorunları var. İstedikleri makam-mevki veya zengin olmak değil. Ailelerinin geçimini sağlamak ve  Anayasal hak olan öncelikle "İNSAN" muamelesi görmek istiyorlar. 
Bana anlatılan birkaç sorunu sizlerle de paylaşmak istiyorum.

"Çalıştığımız yerde sürekli dışlanıyoruz. Kadrolu çalışanlar (memur-işçi) bizden uzak duruyorlar. Vebalıymışız gibi muamele ediyorlar. Kimi zaman insan yerine bile konmuyoruz. Hastalanma hakkımız bile yok. Mesai hakkımız yok. Sosyal hiçbir yardım hakkımız yok. Kıdem tazminatı hakkımız yok. Bir yılda en fazla 9 ay çalışabiliyoruz. Kimi zaman ihtiyacı olanlar alınmayıp durumu iyi olanların yakınları alınmakta."
Sorunlar uzayıp gidiyor. Adeta "bir dokun bin ah işit" kabilinden. 
"Aslında ekmek kaygımız olmasa çekilecek gibi değil" diye de ekliyorlar.
Devletimiz yüce bir devlettir ve ülkemin bu güzel insanlarına da Şefkat ve Adalet elini uzatacaktır. 
Kurdukları bir platform var. Kısaca "TYP Ailesi" diyorlar. Platform başkanı Sn. Esra Çaycı
Türkiye'nin birçok ilinden örgütlenmişler. Birçok sendika, siyasi parti vb ziyaretleri kapsamında bugün de MEYAD'ı platform başkanı ve beraberindeki ekip ile ziyaret ettiler. Ziyaretleri nedeniyle Teşekkür ederiz. 
Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) olarak en kıymetli varlık olan "İNSAN"  ve onun mutluluğu, emeğin kutsallığı ve "İnsana yaraşır iş" kapsamında sorunlarını önemsediğimizi ve desteklediğimizi önemle belirtmek isterim. Bu oluşuma ve insani taleplerine destek verilmelidir diye belirtmek isterim.
Saygılarımla.
İsmail Akgün
Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği Genel Başkanı

TALEPLERİ:
(Kendilerinin dilinden)
İş Kur Toplum Yararına Programında Çalışanlarız. Bizler 3, 6 ,9 ay Çalışıp  Sonra Yeniden İş Aramaktayız. Bizler Milli Egitim Bakanlığı ;Sağlık Bakanlığı ,Diyanet İşleri Bakanlığı ,İcişleri bakanliğı,Orman ,Belediye Kültür ve  Özel idarede Çalışan 4 aralıkta  TYP Kapsamında Görev  Yapan Fakat Taşören Olmadıkları  İçin Kadro Verilmeyen Geçici Olarak Çalışanların Sorunları Devam Etmekte. Taşören Kaldırılması  Sonrası İş Kur Toplum Yararına Çalışan'lar bir çalışma  yapılmasını İstiyorlar. 
İş Kur Toplum Yararı Projesinde Çalışan İŞKURA, Kayıtlı  İşçiler Asgari Ücret Karşılığında 3, 6,9 aylığına  Belediyeler, Müftülük, Orman,Kültür Sağlık Bakanlığı, icisleri bakanlığı ,Milli Egitim Bakanlığı kurumlarında Temizlik Personeli ve Güvenlik Personeli geçici istihdam Olarak  Çalışıyorlar. İşçi Sayılmadıkları İçinde İş Kanunundan Doğan Hiç  Bir Hakka Sahip Degiller Kıdem Tazminatı İhbar Tazminatı Sendikalaşma  Hakkı  Sosyal Yardımlar. Başında Olan  Asıl İşi Yapan Kamu İşçileriyle Aynı Şartlarda Çalışan Yetişmiş İşçileriz Bu Yüzdendir Ki TYP Ailesi Olarak Süreklilik Ve Kadromuzu İstiyoruz Sizlerin Desteklerini Bekliyoruz 
Bile Yeni Şeyler Bizler sizden TYP AİLESİ OLARAK Tek Ricamız İşimizin devamlılığını istiyoruz Saygılarımızla
28 haziran da 20 bin güvenlik Personeli ve diğer kurumlarda ki temizlik Personeli arkadaşlarımızın iş yerinde devam etmesi ni istiyoruz. 
 TÜRKİYE İŞKUR ÇALIŞANLARI  TYP  
PLATFORMU GENEL BAŞKANI 
ESRA ÇAYCI

Editör: Adıyaman Haber