Konut sigortası doğal afetlerde bireylerin konutlarının zarar görmemesi veya zarar gördüğü takdirde zararının karşılanması konusunda onlara teminat vermektedir. Konut sigortası çok geniş bir kapsamda bireylerin yararlanabileceği poliçeleri sahip olduğu gibi aynı zamanda düşük taksitlerle daha dar poliçelerle de konut sigortası  yaptırmak mümkündür. Bireylerin maruz kalabilecekleri muhtemel sıkıntılar durumunda evlerinin eşyalarının maddi hasar görmeleri neticesinde bu hasarların giderilmesi için konut sigortası yaptırmaları büyük önem arz eder. Konut sigortasının yanında ek asistan hizmetleri de bazen yer alabilmektedir. Konut sigortası tutarını konut konut sigortası oluşturulan poliçenin miktarı belirlemektedir.

Doğal afetlere karşı daha korunaklı olun

Özellikle doğal afetlerin ne zaman nerede ve ne şekilde ortaya çıkacağı kesinlikle bilinmemektedir. Bu yüzden konut sigortası yaptırırken en uygun fiyata en geniş kapsamlı poliçenin oluşturulmasına Özen göstermek gerekir. Bifiyatla sigorta kurmuş olduğu alt yapı sayesinde ülkemizde konut sigortası alanında faaliyet yürüten tüm kuruluşların konut sigortası hesaplama işlemlerini gerçekleştirecek Bu anlamda her firmanın sunmuş olduğu polise detaylarına müşterilerine iletmektedir. Yani aslında Bifiyatla kişilerin tek tek konut sigortası yaptırmak için sigorta şirketlerinin kapısını çalmadan fiyat teknikleri almasına olanak sağlamakta ve onların işini son derece kolaylaştırmaktadır. Kuruluş müşteri memnuniyeti odaklı bir çalışma prensibi sergilemekte ve aynı zamanda da 7 gün 24 saat müşterilerine hizmet verdiği bir destek hattını hayata geçirmektedir. Kurulduğu günden bu yana binlerce kişiye destek veren firma ülkemizde sigorta şirketlerinin yapmış olduğu işlemlerin detaylarını tek bir ekrandan toplayabilen nadir kuruluşlardır.

Yangın poliçe kapsamında olabilir

Ne yazık ki gerek içten gelen Bir takım sıkıntılar gerekse dış faktörler nedeniyle konutlar yangın gibi sıkıntılarla karşı karşıya gelebilmektedirler. Konut sigortası yangın durumunda da bireylerin hasarlarını karşılamaktadır. Öte yandan yine yıldırım çarpması sel baskını heyelan gibi konularda da poliçe kapsamında ise bireylere destek olunmaktadır. Aynı zamanda sel baskınları içten veya dıştan gelen tesisatla ilgili sorunlar Duman ve özellikle de hırsızlık konusunda konut sigortasının bireylere son derece büyük faydalar sağladığı bilinmektedir. Elbette bu gibi durumlarda manevi olarak değeri yüksek olan şeylerin tekrar temin edilmesi ve manevi değerlerinin yerine konulması mümkün olmamaktadır. Fakat bu gibi durumlarda en azından maddi hasarlı ürün karşılanıyor olması bireylerin içinde bir nebze de olsa ferahlık verir.

Tatillerde içiniz rahat olsun

Konut sigortası aynı zamanda bireylerin iş seyahatine veya tatile gittikleri zaman da akıllarında herhangi bir soru işareti kalmadan rahat bir şekilde içleri rahat hareket etmelerine olanak sağlar. Dolayısıyla Bu anlamda konut sigortası geriye dönük olarak akıllarda soru işareti bırakmamaktadır. Konut sigortasının bedeli sigortanın kapsamına sigortanın yapıldığı firmaya ve poliçenin miktarına göre değişiklik göstermektedir. Bu anlamda en doğru karar vermek için araştırma yapmak gerekir.

Kaynak: https://bifiyatla.com/konut/

Editör: Adıyaman Haber