Kamu davalarıyla ilgilenen avukatlar, genellikle hükümet veya yerel yönetimler adına davaları ele alır. Bu avukatlar genellikle aynı anda birden fazla farklı müşteriyi temsil eder. Bazı avukatlar bireyleri, bazıları ise okul veya hastane gibi şirketleri veya kurumları savunur. Kamu davalarıyla ilgilenen avukatların, şunları içeren çok çeşitli sorumlulukları vardır: müvekkillerine davada nasıl ilerleyecekleri konusunda tavsiyelerde bulunmak; keşif taleplerinin hazırlanması; duruşma öncesi hareketler üzerinde çalışmak; ifadelerin yürütülmesi ve diğer yasal işleri üstlenmek.

 Kamu davalarına bakan avukatların görevleri dört kategoriye ayrılabilir: hukuki tavsiye vermek, müvekkilleri temsil etmek, menfaatlerini savunmak ve mahkemelere yardım etmek. Kamu davalarına bakan avukatlar toplumun önemli bir parçasıdır. Diğer kişi veya kurumlar tarafından haksızlığa uğrayan kişilere hukuki tavsiyelerde bulunarak toplumda kanun ve düzenin korunmasında hayati bir rol oynarlar.

Kamu Davası Ne Anlama Gelir?

Kamu davaları, kamu kurumlarına açılan bir dava türüdür. Genellikle bir şirkete veya bir kişiye karşı açılırlar. Kamu davaları mahkemede veya devlet kurumları, düzenleyici kurumlar ve tüketici koruma kuruluşları gibi diğer kurumlar aracılığıyla açılabilir. Kamu davaları, insanların kurumlara ve şirketlere karşı dava açması için yeni bir yoldur.

Bu davalar, şirketin eylemlerinden etkilenen herkes tarafından açılabilir. Bu davalar, kamu kurumunun eylemlerinden etkilenen herkes tarafından açılabilir. Kamu davalarına bakan avukatlar bu tür davalarda çalışır, davanın açılmasına izin veren yasal gerekçeleri araştırır, davacıyı mahkemede temsil eder ve uzlaşma görüşmeleri sırasında sanıklarla müzakere eder.

İdare Avukatları ve Kamu Davaları

İdare hukuku avukatları özel ve kamu kurumlarında çalışırlar. İşletmeleri, bireyleri veya devlet kurumlarını etkileyen soruşturmalar, davalar, duruşmalar ve düzenlemelerin hazırlanmasında yardımcı olurlar. Bir idare hukuku avukatının iş görevleri, çalıştıkları firma veya kuruma bağlı olarak değişebilir. Bazılarının belirli iş kararlarının yasal sonuçları hakkında araştırma yapması gerekebilirken, bazılarının sadece özet veya not gibi belgeler hazırlaması gerekebilir.

TÜRKİYE EMEKLİ UZMAN ÇAVUŞLAR DERNEĞİ (TEMUD) İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ TÜRKİYE EMEKLİ UZMAN ÇAVUŞLAR DERNEĞİ (TEMUD) İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

İdare hukuku avukatı, idare hukukunun hukuki yönlerinde uzmanlaşmış bir avukattır. Bu avukat türü, devlet kurumlarının ve diğer kuruluşların politika ve prosedürlerinden kaynaklanan tüm yasal konularla ilgilenir. Kamu davalarına bakan avukatlar genel olarak idare hukukuna hakim olan kişilerdir.

Kamu Davalarına Bakan Avukatların Önemi

Hukuk bilgilerindeki uzmanlıkları nedeniyle kamu davalarında avukatlara ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, davacı için mümkün olan en iyi yasal temsili sağlamaları gerekir. Kamu davaları iki farklı nedenden dolayı avukata ihtiyaç duyar: avukatların kanunu anlayabilmeleri ve belirli bir davada nasıl uygulanacağını bilmeleri ve bu kanunu avukat olmayanların anlayabileceği şekilde açıklayabilmeleri gerekir. Bu alanda hizmet veren kamu davalarına bakan avukatlar ayrıca cezai savunma, kişisel yaralanma, ürün sorumluluğu ve iş hukuku gibi diğer dava türlerinin yanı sıra sözleşme anlaşmazlıkları veya fikri mülkiyet iddiaları gibi diğer hukuk davalarını da ele alır.

Kaynak: https://www.milhukuk.com/blog-detay/idare-hukuku/kamu-davalarina-bakan-avukatlar

Editör: Adıyaman Haber