Jeneratörler, elektrik kesintilerinde işletmelerin ve evlerin elektrik ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen cihazlardır. Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürme prensibiyle çalışan jeneratörler, hayat kurtarıcı roldedirler. Gelişen dünya ile birlikte elektrik enerjisi en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden birisi haline gelmiştir. Hemen hemen her yerde elektrik enerjisine ihtiyaç duyarız. Bu elektrik enerjisi kesildiğinde ise hayat bir zindana dönüşür. Özellikle iş yerlerinin, hastanelerin, fabrikaların ve diğer kamu kuruluşlarının işleyişi için en önemli etken elektrik enerjisidir.

Elektrik enerjisi olmadığında bu kurumlar işleyemez hale gelir. Çünkü bu alanlarda kullanılan araçların hemen hemen hepsi elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Bu sebeple, bu alanlarda jeneratör kullanımı bir tercihten çok zorunluluktur. Bunun yanında inşaat sanayinde, makine sanayinde, otomobil sanayinde ve pek çok sanayi alanında jeneratörler kullanılır. Ev tipi jeneratörler de mevcuttur. Jeneratörler sayesinde elektrik kesintisi yaşandığında bile hayat akmaya devam eder.

Jeneratör Arıza Nedenleri

Jeneratörler hiç beklemediğimiz bir zamanda arızalanabilir. Bu nedenle işlevlerini yerine getiremez ve elektrik kesildiğinde elektrik üretemez. Jeneratörlerin arızalanması durumunda ise hemen jeneratör tamiri yapılmalıdır. Jeneratörlerin pek çok arızalanma nedeni olabilir. Bunlar; yağ basıncı arızası, şarj dinoma arızası, hararet arızası, jeneratör voltajı arızası, jeneratör hız arızası, batarya arızası gibi arızalar olabilir. Jeneratörlerin bu arızalarını düzeltmek üzere jeneratör servisleri bulunur. İstanbul jeneratör servisi hizmetlerinin son derece yaygın olduğu bir şehirdir.

Jeneratör Bakımı

Jeneratörlerin arızalanması beklenmeden bakımlarının yapılması elektrik kesintilerinde zor durumda kalmamızı engeller. Ayrıca zamanında yapılan bakım jeneratörün arızalanmasını engelleyeceğinden daha ekonomik olur. Çünkü arızalanması durumunda geri dönülmez sonuçlara yol açabilir. Jeneratör bakımı aylık ya da yıllık periyotlarla yapılabilir. Jenmakser sitesi jeneratörlerinizin her türlü bakımı için yardımınıza koşar.

Editör: Adıyaman Haber