İş zekası, verilerin işlenerek büyük projelerin yapılmasını ve geliştirilmesini sağlar.

 İş zekası örnekleri arasında finans sektörü, telekominasyon, perakende sektörü, enerji, kamu sektörü ve sağlık sektörü sayılabilir.

İş Zekası Süreçleri

İş zekası örneklerini verdikten sonra iş zekasının nasıl işlediğini öğrenebiliriz. İş zekası sürecinin içinde raporlama, çok boyutlu analiz, mantıksal çözümlemeler, veri madenciliği, iş performans yönetimi yer almaktadır. Bu sayede tüm sektörlerde daha iyi verim alınmaktadır.

İş Zekasına Neden İhtiyaç Duyulur?

İş zekasının ortaya çıkmasındaki en önemli etken sektörler arasında rekabetin artmasıdır. Bir uçta yapılan gelişme öbür uçta kötü sonuçlar doğurabilmektedir ve bu durum haksız rekabete yol açar. Sektörler gelişebilmek adına çok hızlı kararlar almak zorundadır ve bu kararları almak için bir işleyiş gerekir. İş zekası örnekleri arasında verdiğimiz sektörler açısından iş zekasının önemi bu yüzden oldukça büyüktür. İş zekası çözümlemeleri kullanıldığı zaman raporlamalar anlık olarak hazırlandığı için analizlerde daha sağlıklı sonuç alınıyor. Bu sebeplerle iş zekası insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Detaylı bilgi; https://www.manage.com.tr/

Editör: Adıyaman Haber