IPTV, şifreli ve şifresiz kanalların, internet yardımı ile IP paketlerine dönüşüp, son kullanıcıya izlenilebilirlik olarak yayınlanması olarak ifade edilen IPTV kullanıcılarına dizileri, filmleri, canlı televizyon kanallarını uydudan vermek yerine internet bağlantısı üzerinden gönderilmesini sağlar.

Ip TV’nin Internet Protocol TV açılımını ifade ettiğini, dolayısı ile web üzerinden video ve ses verisini son kullanıcıya aktaran bir sistem olduğunu söylemek mümkündür. Ülkemize daha geç bir şekilde girdiği için Tivibu, Turkcell TV, Vodafone TV gibi platformlar üzerinden insanlar bu sistem ile tanışmıştır. Standart televizyonlar ile kıyaslandığı zaman daha fazla artı özellik barındırır. İp TV ile ilgili detaylar için iptvboxpro sitesini ziyaret edebilirsiniz.

IPTV Hangi Özelliklere Sahip?

Uydu – anten sistemi üzerinden alınan hizmet en genel şekliyle televizyon üzerinden izlemek istenilen kanallar, radyo dalgalarına dönüştürülerek, hava yolu ile evdeki çatı antenlerine ulaşır.  Anten; bu dalgaları elektrik sinyalleri haline getirir ve televizyona aktarır. Televizyon ise; ses ve görüntü iletilmesi amacıyla bu sinyalleri çözerek kullanıcılara yayın olarak sunar.

Fiyatı ve kullanılabilirliği yönünden normal bir uydu tabanlı sisteme kıyasla IP TV kullanıcılarıdaha fazla avantajlı konuma getirir. IPTV’ de çanak kurulumuna ihtiyaç olmadığı için mobil cihazlar üzerinden de izlenebilme imkânı sunar. İnsanların, bu teknolojik altyapıyı tercih ederken dikkat etmeleri gereken noktalardan biri de yüksek internet hattına sahip olmaktır. İp TV ile ilgili detaylar için iptvboxpro sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: https://www.iptvboxpro.cam/iptv-2/
 

Editör: Adıyaman Haber