Matkap bir tür inşaat ekipmanıdır. Delme, vidalama, kırma gibi işlerde kullanılır. Hilti matkap güçlü bir matkap olma özelliği ile ünlenmiştir. Beton yüzeylerde delik açabilmesi, sert zemin ve kayaları kırabilmesi gibi özellikleriyle çok geniş kullanım alanına sahiptir. Maden aralarından, asfalt yapımı ya da montajlama işlemi gibi pek çok alanda kullanılmaktadır.

Hilti Matkap Çeşitleri

Hilti matkap çeşitleri kullanım alanına göre farklı boyutlarda ve farklı güçlerde olabilmektedir. Aynı zamanda darbeli ve darbesiz matkap olarak ta gruplara ayrılmaktadır. Darbeli matkap çeşidinde bir darbe mekanizması vardır. Matkap dönme işlemini gerçekleştirirken ileri geri hareket uygulayarak uygulanan alana bir darbe gerçekleştirir. Bu işlem delinecek ya da kırılacak alanda daha iyi ve hızlı bir sonuca ulaşılmasını sağlar. İşlemin daha kolay ve hızlı olmasını sağlar. Kullanılacak zemin sert bir zeminse darbeli matkap kullanılması faydalı olacaktır.

Darbesiz matkap ise; dönerek delme kırma işlemi gerçekleştirir. Bu işlemi yaparken alana bir darbe uygulamaz. Daha yumuşak ve çok fazla güç gerektirmeyen alanlarda tercih edilir. Vidalama, delme işlemlerinde sorunsuz bir sonuç sağlar. Hilti matkap çeşitleri ve fiyatları konusunda https://www.sanayiden.com/makita-elektrikli-kirici-hilti-matkap-makinesi sitesinden yardım alabilirsiniz.

Editör: Adıyaman Haber