Bir muşamba veya branda, esnek, güçlü, suya dayanıklı veya su geçirmez kaliteli malzemeden oluşan büyük bir levhadır. Kumaş benzeri bir polyester veya kanvastan, poliüretan ile kaplanmış veya polietilen gibi plastiklerden üretilerek yapılabilir. su geçirmez hale getirmek için özel bir boya kullanılarak boyanır.

Bir branda, insanoğlunun bildiği en kullanışlı ve yenilikçi icatlardan biridir. Yağmur, kuvvetli rüzgar, kar ve güneş ışığı gibi sert hava koşullarından koruma sağlamak için kullanılabilir. Ancak brandanın birincil kullanımı, bir şeyin kirlenmesini veya ıslanmasını önlemektir. Branda genellikle inşaat sektöründe yapı malzemelerinin üstünün örtülmesinde, kamp alanları için çadır yapımında, tekstil sektöründe taşıma amaçlı ve bahçe tasarımları gibi birçok alanda kullanılır.

Dayanıklı ve sağlam yapısıyla uzun süre ihtiyaç duyulan alanı korumada idealdir. Kullanılacak alana uygun kalınlıkta branda tercih edilmesi oldukça önemlidir. Brandanın değişen hava koşullarına uygun kalınlıkta seçilmesi brandanın daha sağlıklı ve uzun ömürlü şekilde kullanımı sağlar. Daha ince bir branda tercihi ise kullanım kolaylığı sağlayarak, kullanılacak alana istenilen şekli vermeyi kolaylaştırır.

Editör: Adıyaman Haber