Aspirin nedir ve ne işe yarar gibi sorular her zaman merak edilmektedir. Aspirin etkin bir ilaçtır ve doğru kullanıldığında insan sağlığına çok önemli faydalar bulunmaktadır. Çok uzun yıllardır sağlamış olduğu güven ve olumlu etkiler neticesinde bugün birçok insan doktor tavsiyesi sonucunda düzenli olarak aspirin kullanmaktadır.

Aspirin gündelik karşılaştığınız vücut ağrılarınız için kullanabileceğiniz en güvenilir ağrı kesici ve ateş düşürücülerden birisidir. Her tür vücut ağrısına ve yangısına iyi gelen aspirin bu rahatsızlıklarınız tedavi edilene kadar 5-6 saat aralıklarla alınabilmektedir.

Aspirin ne işe yarar diye merak edenler için çok etkin yönleri anlatılmaktadır. Aspirin kalp ve damar sağlığı ile birlikte son yıllarda kanıtlanmış olan kansere karşı olumlu etkileri ile bilinmektedir.

Daha önce kalp ya da beyin damarlarında bir rahatsızlık yaşamış ve operasyon geçirmiş herkes doktor tavsiyesi ile günlük olarak belirli dozlarda aspirin almaktadır. kan sulandırıcı etkisi ile damalarda tıkanmaların önüne geçmeye yardımcı olan aspirin son yıllarda kanser ile savaş yöntemi olarak ta bilinmektedir. Birçok kanser türünü önleyici etkiye sahip olduğu kanıtlanan aspirin insanlar için oldukça değerli bir ilaç türüdür.

Aspirin nasıl kullanılır

Aspirinden maksimum düzeyde fayda alabilmek için kesinlikle doktor tavsiyesinde kullanılması gerekmektedir. Özellikle uzun süreli kullanımlar için bu önemlidir. Sizlerde aspirin hakkında çok daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız Online Eczacı sitesine giriş yapabilirsiniz.     

Kaynak: https://onlineczaci.com/aspirin-ii/

Editör: Adıyaman Haber