AdanaRentACar şirketi olarak araç kiralama yada satın almak avantajları ve dezavantajları hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz. 2020 yılı dünya genelinde pandemi ilan edilmesi araç üretimi yüksek oranda etkiledi. Hatta yılında belirli bir dönemi ülkemizde hayatı durma noktasına getirdi. Bu dönem ve sonrasında ulaşım ihtiyacı olan birçok insan yeni araç satın almak istediğinde yüksek fiyatlar ile karşılaştı. Araç üretimi kısıtlı olmasından dolayı 2.el araç fiyatları neredeyse sıfır araç seviyesine yükseldi. Adana oto kiralama hizmeti verdiğimiz şehrimizde de bunları yaşadık. Sizlere hizmet vermek için kurduğumuz oto kiralama filomuza eklediğim her araç benzer düzeyde yüksek ücretler ile geliş yaptı. Bundan dolayı da Adana oto kiralama fiyatları aynı düzeyde artış göstermek zorunda kaldı. Lakin ulaşım için satın almaya göre çok küçük artışlar ile karşınıza çıktı. 2020 yılı ulaşım ihtiyaçlarınızda toplu taşımadan uzaklaşmanıza sebep oldu. Bu doğrultuda araç kiralama talepleri ve satın alma talepleri aynı oranda artış gösterdi. Yazımızda sizlere kiralama ile satın alım işlemleri arasındaki farklılıkları, avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi vereceğiz.

Adana oto kiralama firmaları ülkemizin farklı şehirlerinde olan şirketler gibi tüm hizmetlerini dezenfekte edilmiş araçlar ile sundu. Satın aldınız araçları sizler ya da bir temizlik firması üzerinde dezenfekte etmek zorunda kalıyorsunuz. Bundan dolayı sıklıkla bu işlemi yapmak sizlere zaman ve para kaybına neden oluyor bunlarında farkındayız. Adana’daoto kiralama hizmeti aldığınız zaman kısa dönem araç kiralama ihtiyacınızdan fazla süreçte aynı aracı kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. Bu dönemde dezenfekte edilmiş eşyalar veya araçlar kullanmak önem kazanmıştır. Bu doğrultuda ulaşım ihtiyaçlarınızda temiz, steril bir araç olmasını herkes gibi sizlerde istemektesiniz. Adana havalimanı araç kiralama ofislerimizde araçlar sizlere bu noktada dezenfekte edilmiş olarak teslim etmekteyiz. Sosyal mesafe, maske ve sıfır temas mottosu ile sizlere araçlarınızı teslim ederek iade almaktayız. Satın aldığınız araçlarda dezenfekte ücreti öderken bizlerden kiraladığınız araç ne olursa olsun bu ücreti ödemezsiniz. Kendinize ait olan bir araç için sıklık ile dezenfekte ihtiyacınız olacak ise bu hizmeti alacağınız bir nokta bulmak konusunda zorluk çekebilirsiniz. Adana araç kiralama hizmeti aldığınızda bu hizmeti sizlere firmamız her zaman kesintisiz sunmaktadır. Kısaca ulaşım ihtiyacınız olduğunda dezenfekte edilen araçları kiralayarak gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

2020 yılı araç satın almak isteyen kişiler için zorlu bir yıl oldu. Sıfır araç üretimlerinin azalması ve pandemi olmasından dolayı ikinci el piyasasına yönelen kişiler yüksek fiyatlar ile karşılaştı. Adana oto kiralama olarak araç satış fiyatlarını takip ettiğimiz süreçte neredeyse iki katına çıkan araçlar oldu. Araç satarak yeni araç almak isteyen kişiler bir günde yükselen fiyatlar karşısında neredeyse bir şey yapamadılar. Bu yükseliş kiralama için aynı seyirde olmadı misafirlerimize en uygun araç kiralama fiyatları sunmaya çalışmaktayız. Zorlu geçirdiğimi bir yıl içerisinde sezon içerisindeki kiralama bedellerini ekonomik seviyede tutmaya çalışan bir firma olduk. Araç satın almak isteyip alamayan ya da araç satın almayıp her zaman ulaşım ihtiyaçları olduğu dönemlerde kiralama hizmetine yönelen birçok misafirimiz oldu. Adana rent a car avantajlarından yararlanarak uygun bütçelere birçok seçenek içerisinde yeni model araçlar ile tatil ve gezilerini tamamladılar. Araç kiralamak her zaman ekonomik ve birçok ek masraftan kurtulmanıza fayda sağlamaktadır. Yüksek fiyatlar ile seyreden bir sektör için araç kiralamak her zaman ekonomik olmasına sebep oldu. Misafirlerimiz hafta sonu araç kiralama hizmeti alarak tatil amaçlı gezilerde ya dapandemi dolayısı ile uzun dönem araç kiralama alternatifine yöneldiler. Zorlu geçen bir süreçte tabi ki negatif yönde sektör içinde yansımalar yaşadık. Araç fiyatlarının yükselmesi maliyetleri yükseltti bu sebepten sizlerinde bütçelerinde küçükte olsa bir miktar hesap yenilemesi gerekti. Adana araç kiralama ofisimiz 7/24 ucuz oto kiralama anlayışını kaybetmeden bu süreci atlattık. Kısaca aşağıda sizlere detaylı anlatacağımız üzere satın almak yerine kiralama hizmeti almak bakım, sigorta ve yüksek araç fiyatlarının yanı sıra ekonomik ulaşım seçenekleri ile bütçe dostu olduğunu kanıtlayacaktır.

Sıfır km ya da ikinci el bir araç satın almak istiyorsunuz, peki sizlere ne gibi maliyetler çıkacak ve bunlar hangi aralıklar ile yenilenecek biliyor musunuz? Araç aldığınızda anahtar teslim dahi olsa kasko, sigorta ve vergilerin tamamını ödemektesiniz. Kasko ve sigorta sizleri, ailenizi ve dışarıdaki tüm herkesi koruduğu gibi önceki yıllarda yapmış olduğunuz kazalara göre risk tanımlayarak ücretlendirilmektedir. Her ne kadar kaza yapmamış bir geçmişiniz olsa dahi araç sınıfına göre belirli bir bedelle karşılaşacaksınız. Araç aldığınızda karşınıza çıkacak maliyetlerin en başında sigorta ve motorlu taşıtlar vergisi (MTV) yer almaktadır. Ve bunlara ayrıca bakım, lastik ve oluşacak hasarlarda kaporta maliyetleri de eklenmektedir.  Adana oto kiralama firmasından aldığınız bir kiralık araç ile seyahat ederken bu maliyetleri düşünmezsiniz. Rent a car kaskolu özel araçlar sizleri güvence altına alırken bakım, lastik, sigorta gibi maliyetlerin hiç birsini ödemezsiniz. Ayrıca şirketlere özel Adana filo kiralama hizmetimiz vergi kesintilerinden de yüksek miktarlarda kar etmenizi sağlayacaktır. Bütçenizi planlayarak yatırlarınızı doğru yönde yapabilirsiniz. Firmanız için Adana filo kiralama hizmeti araç alım, ek giderler, lastik, bakım kaza gibi masraflardan kurtulmaktasınız. Arıza ya da kaza durumları için ikame araç hizmetimiz ile de yolda kalmadan seyahatinize devam edeceksiniz. Kısacası bireysel ya da kurumsal (operasyonel araç kiralama) araç kiralama hizmeti alarak her bakımdan uygun bütçelerde ulaşım sağlayacaksınız. Adana oto kiralama filosunda bulunan ekonomik, lüks, ticari ve business sınır kiralık araçlar arasından sizlere ve firmanıza en uygun seçenekleri bulabileceksiniz.

En uygun bütçe ile yeni model araç almak mı istiyorsunuz? En ucuz satılık araçlar araması yaparak birçok farklı marka ve model araç listeleyebilirsiniz. Peki cidden bu listedeki araçlar uygun fiyatlı mı? Satın alacağınız araç içersindebirçok ek özellik var sizler uygun fiyat diye gittiğiniz bayii den araç içersine seçeceğiniz özellikler ile aslında uygun olmayan bir fiyat ile araç satın almış olabilirsiniz. Ya da uygun fiyat olması için özellikleri olmayan bir araç almış olabilirsiniz. Yakıt tercihi de araç fiyatlarını etkilemektedir benzinli bir araç satın almak daha uygun görünebilir. Lakin benzin fiyatları ve tüketimi olarak uzun süreçte sizlere araç fiyatının daha yüksek bir kullanım bedeline geldiğini hesaplayabilirsiniz. Yakıt tüketiminde tasarruf için benzinli araçlara LPG yakıt ünitesi taktırabilirsiniz. Peki bununda ayrı bir ücret ve maliyet olduğunu düşünürseniz ekonomik yeni bir araç sahibi olmak isterken birçok maliyet karşınıza çıktığını görebilirsiniz. Adana araç kiralama şirketi olarak satın almak yerine kiralamanın daha uygun olduğunu yalnızca ihtiyaç anında araca ücret ödemenizden anlayabilirsiniz. Yakıt seçenekleri olarak ekonomik tüketim olan kiralık araç seçenekleri sunan Adana oto kiralamabirçok ek bedelden sizleri kurtaracaktır. Filosunda bulunan araçlar ek özellikleri aktif olarak orta paket sizlere sunulmaktadır. Anlayacağınız üzere konforlu seyahat için her şey hazır olan bir araç kiralamak mı istersiniz yoksa özellikleri kapalı olan bir araç satın almak mı istersiniz?

İkinci el araç almayı düşünen kişiler içinde şunu en başta belirtmek isteriz. Hasarsız, arızası olmayan ya da arıza vermeyecek bir araç bulmanız gerekmektedir. Motor ve yürüyen aksamları sorunsuz ve temiz olmasına dikkat etmeniz lazım. Mekanik aksamlarında yağ kaçağı, kırık ya da tamir görmüş sonradan arıza açacak durumda olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ve mutlaka bir yetkili ekspertiz firmasından araç durumu hakkında detaylı rapor almanızda fayda olacaktır. Tabi ki bunların tamamı maliyet zaman ve bilgi sahibi olunması gereken detaylardır. Adana oto kiralama firması olarak sizlere önerilerimiz içerisinde önceliğiniz bunların kontrol edilmesidir. Yeni model bir araç alamıyor ve bütçenize uygun bir model seçimi yapmanız gerekiyorsa ikinci el araç hem avantajlı hem de alımında riskler taşımaktadır. Adana oto kiralama filosunda her zaman genç ve yeni model araçlar bulundurmaktadır. Kiralık araç arıza yaparsa firmamız ilgilenmekte olup günün her saati ücretsiz yol yardım hizmeti sunmaktadır. Ulaşım bir ihtiyaç olması şehir içi ya da şehirler arası yolculuklar için toplu taşıma, kiralık araç ya da kendinize ait araç olması gerekir. Bütçeniz kısıtlı ise toplu taşıma, ikinci el araç ya da kiralık araç seçenekleriniz arasındadır. İkinci el araç almak ulaşımınız için avantajlı görünse de daha ekonomik ve ucuz yol Adana kiralık araç seçeneğini tercih etmektir. Ulaşım ihtiyacınız bitince masraflardan kurtulup kiralık aracı teslim ederek bütçenize uygun bir şekilde seyahat etmiş olacaksınız. Bakım, sigorta, alım maliyetleri, vergiler hatta arıza durumunda yol yardım gibi birçok masraftan kurtulacaksınız. Yaşlı araçlar yerine daha genç araçlar ile konforlu ve rahat bir ulaşım sağlamak için Adana araç kiralama en iyi alternatif olabilir.

Adana oto kiralama sizlere sunduğu birçok ek hizmet ile araç satın almak yerine ayrıcalıklı bir seyahat fırsatı sunuyor. Araç aldığınız zaman makalemizde belirttiğimiz üzere birçok masraftan kurtuluyor ucuz ulaşım sağlamanızı sağlıyoruz. Ayrıca ek olarak sizlere sunduğumuz hizmetler ile güvenli yolculuğun kapılarını sizlere aralıyoruz. Ücretsiz ya da çok cüzi miktarlı bedeller ile birçok ek donanım ya da hizmete kolayca ulaşabilirsiniz. Bunların içinde;

  • Bebek koltuğu veya yükseltici: ailenizin en küçük fertleri olan çocuklarımızın güvenliği bizler için önemlidir bu sebepten müsaitlik doğrultusunda bu donanımı sizlere ücretsiz sunuyoruz.
  • Navigasyon cihazı: Bilmediğiniz ya da gitmediniz yollar için en uygun ve kısa yolları sizlere gösteren bir cihaza ücretsiz ulaşmak bizlerle çok kolay.
  • 7/24 Yol yardım hizmeti: Kötü hava şartları, araç arıza durumlarında ve olası aksiliklere karşı ücretsiz olarak günün her saati gece ve gündüz kurtarma hizmetlerimiz ücretsiz olarak sizlere sunuyoruz. Nerede olursanız olun en kısa süre içerisinde çekici hizmetimiz gelerek sizlere ücretsiz hizmet vermektedir.
  • İkame araç hizmeti: Araç arıza ve kaza durumlarında aynı gün içinde sizlere ikame araç temin ederek seyahatinizin devamını sağlıyoruz. Adana filo kiralama taleplerinizde sözleşme içerisinde sigorta şartlarında bulabilirsiniz.
  • Araç teslim ve iade: İster Adana isterse farklı bir şekilden günün her saati kiraladığınız aracı teslim alabilir ya da iade edebilirsiniz. Adana havalimanından bu hizmet ücretsiz olarak sizlere 7/24 sunulmaktadır.
  • Seyahat danışmanlık hizmeti: Yurtdışından gelen ya da yurt içinde gezi amaçlı gelen misafirlerimize özel seyahat programlarında ücretsiz destek oluyoruz.
  • 7/24 Müşteri hizmetleri: Günün hangi saati olursa olsun ister araç kiralama isterse acil durumlar için sizlere bir telefon kadar uzağız.
  • Rent a car kasko: Tüm kiralık araçlarımızda sizlere filomuzdan özel anlaşmalı sigorta şirketinden sizleri güvence altına alan özel oto kiralama kaskosu bulunmaktadır.
  • Her zaman bakımlı kiralık araçlar: Adana oto kiralama hizmeti aldıktan sonra araç bakımları ve arızaları firmamız tarafından karşılanmaktadır. Daima yetkili servis bakımlı bir araç ve belirli periyotlar ile değişen lastikler ile seyahat etmek istemezmisiniz?
  • Entegre geçiş sistemleri: Otoyollar ve köprülerde geçerli olan HGS sistemi araçlar üzerinde entegre olarak sizlere teslim edilir. Özel otoyollar ve köprü geçiş ücretlerini çıkışta sizlerin ödemesi gerekmektedir. Kullanım miktarlarınız dönüşünüzde hesaplanarak sizlere ibraz edilip tahsil edilmektedir. Bu sistemi kullanmak için herhangi bir ek ücret ödemezsiniz ve kullanımlarınız için bakiye yüklemenize gerek yoktur.
  • Bloke, Provizyon ya da bloke garanti ücret: Adana oto kiralama hizmeti için yurt dışından gelen misafirlerimizden hiçbir zaman ön ödeme, garanti ücret, bloke veya provizyon talep edilmez. Araç sınıfı ve tarihlere yönelik olarak yurt içi misafirlerinden ön ödeme ve provizyon talep edilebilir.

Sizlerde bu ve bunlar gibi birçok ayrıcalıklı hizmete araç satın alarak değil kiralayarak ulaşabilirsiniz. Araç satın almak yerine kiraladığınız zaman ayrıca firmalara göre portbagaj, tente, elektirikliscooter, bisiklet taşıyıcısı gibi birçok donanıma da ücretli sahip olabilirsiniz. Araç satın aldığınızda bu hizmetlerin tamamı ücretli olarak sizlerin karşısına çıkacaktır.

AdanaRentACar firması olarak sizlere bütçenize göre seyahat etmek için araç kiralama ve satın alma arasındaki farkları anlattık. Ucuz ve uygun bütçeli ulaşım için bu koşulları göz önünde bulundurarak doğru tercihi sizlerin beğenisine sunduk. Adana havalimanı rent a car firması olarak her bütçeye uygun karavan, otomobil, minibüs ve lüks araç kiralama seçenekleri ile karşılaştırma yaptık. Ek hizmetler ile seyahatlerinizde daha konforlu ve güvende olması için gerekli ekipmanları anlattık. Masraflar ve maliyet hesaplaması ile sizlerin araç alarak yapacağınız ek giderler ile kolayca Adana araç kiralama hizmeti alabileceğinizi gösterdiğimizi umuyoruz. Adana oto kiralama hizmeti almak ya da rezervasyon yapmak için günün her saatinde seyahat danışmanlarımızdan bilgi alabilir ve işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Tatil ya da iş amaçlı tüm gezilerinizde her zaman huzurlu ve mutlu seyahatler dileriz.

Editör: Adıyaman Haber