Bu doğrultuda düzenlenen ‘Ramazan Etkinlikleri’ kapsamında Karkamış’ta vatandaşlar ile iftarda bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, vatandaşlar ile birlikte iftar açıp sohbet etti. 
Bu mübarek Ramazan ayında kendisini Karkamışlı vatandaşlar ile bir araya getiren Yüce Mevla’ya hamd eden Şahin, “Ramazan ayı birliğini, beraberliğin ve kardeşliğin ayıdır. Ramazan ayı bize oruç tutturup, açlığı hissettirme, yokluğu ve yoksulluğu anlama ayıdır. Ramazan ayı sahur ayıdır, zekatlarımız ile veren el ile üstünlüğü anlama ayıdır. Ramazan ayı ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ anlayışını bilen ve anlayan bir medeniyetin ayıdır” dedi.
Böyle güzel bir ayı diğer medeniyetlere ve inançlara da yayılması durumunda dünyada ne açlık ne savaş, ne gözyaşı ne de kanın akmayacağını vurgulayan Şahin, 11 ayın sultanından alınması gereken çok derslerin olduğunu söyledi. Bu açıdan birlik ve bolluk için Karkamış’a geldiklerini belirten Şahin, davetlerine icabet ederek gelen herkese teşekkür etti.
İftar programına Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan da eşlik etti. Kocaaslan, Başkan Şahin’i belediye binasıda ağırlayarak bir süre ilçedeki çalışmalardan bilgi paylaştı.
Daha sonra saneye çıkan Agah, okuduğu birbirinden güzel ilahiler ile kendini dinlemeye gelen Karkamışlı vatandaşlara güzel bir gece sundu. 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha