Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle gündelik hayatta başlatılan koruyucu önleyici tedbirler, 20 Haziran’da yapılacak LGS için heyecanla bekleyen öğrencilerin de dikkat etmesini gerekli kıldı.Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesince “Biz Hazırız, Okullarımız Hazır, Birlikte Başaracağız” sloganından hareket edilerek Gaziantep’te LGS’ye girecek 56 bin 498 öğrenciye dağıtılacak; şeker, su, dezenfektan mendili ve maskeden oluşan hijyen paketinin tanıtımı yapıldı.

Sebiha Rıfat Kaleoğlu Ortaokulu’nda düzenlenen tanıtım programında, Başkan Fatma Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe pandemi döneminde büyük önem taşıyan sosyal mesafe ve hijyen koridoru uygulamasını öğrencilere anlattı, yol gösterdi. Öğrencilerle sohbet eden Şahin, büyükşehir olarak gençlerimiz ve ‘Eğitimi ile Yükselen Gaziantep’ için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Şehrimiz ve sizler sınavdaki başarınızla Türkiye’ye örnek olacaksınız.” dedi. Ayrıca büyük sınav öncesi okullar dezenfekte edildi. 

"Şahin: Dezenfekte edilmiş okullar ve hijyen paketleriyle Gaziantep sınava hazır

Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Fatma Şahin, LGS sınavına girecek öğrenciler için hijyen temalı bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Bir hijyen koridoru oluşturduk. Çocuklarımız, sosyal mesafe kuralına dikkat edip hijyen koridoruna gelerek ayağını dezenfekte ediyor, maskesini değiştiriyor. Bilim kurulu üyelerinin dikkat çektiği bütün kurallara uyularak öğrenciler, sınavlarının yapılacağı sınıflara çıkıyor. Oluşturulan hijyen koridorunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yoğun bir mesaisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği kurallara uyularak İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmasını gerçekleştirdi. Büyükşehir olarak da biz bir set hazırladık. Maske sıkıntısı çekmemesi için öğrencilerin sınav esnasında yararlanabileceği maskeler koyduk. Ayrıca paketimizde şeker, su, dezenfektan mendilimizde bulunuyor. Böylelikle siz öğrenciler, susadığınızda suyunuzu içebilecek, maskeniz koptuğunda yenisiyle değiştirebileceksiniz. Eğitimle yükselen Gaziantep için ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. İnşallah bütün öğrencilerimiz çok iyi sonuçlar elde edecek. Dezenfekte edilmiş okullar ve hijyen paketleriyle Gaziantep sınava hazır.”şeklinde konuştu.

Tepe: LGS öncesi hijyen konusunda bir dizi hazırlık yaptık

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe'de bir hafta sonra Türkiye genelinde yapılacak olan büyük bir sınava hazırlandıklarını belirterek, şunları ifade etti:

"Çocuklarımız bu sınava girecek ancak velilerimizin hijyenle ilgili bazı endişeleri var. Bu doğrultuda bir dizi hazırlık yaptık. Sınav sabahı, 1 saat öncesinden çocuklarımızı sınava alacağız. Öğrencilerimizi sınıflarına ulaşmadan önce bir hijyen koridorundan geçireceğiz. Sosyal mesafe kuralına uyarak bir tekne havuzuna girecek çocuklarımız ve getirdikleri maskeyi çıkaracaklar. Sonrasında ellerini dezenfekte edecekler. Kendilerine yeni bir maske vereceğiz. Yönlendirme levhaları ve rehber öğretmenleri eşliğinde öğrencilerimiz, sınıflarına ulaşacaklar. Dört dörtlük bir sınav olacak."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha