Ekonomik Gelişim Ar-Ge ve İnovasyon Daire Başkanı Meryem Arslan, Ekonomik Gelişim Ar-Ge ve İnovasyon Daire Başkanlığı öncülüğünde kurulan "Gaziantep İçin Bir Fikrim Var" öneri ve ödül sistemi uygulamasını hayata geçirildiklerini ifade etti.

İnovasyonun her kesim çalışan tarafından yapılabileceği düsturundan yola çıkarak çalışanlara inovasyon eğitimi verilmeye başlandığını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Öneri ve ödül sistemi ile amacımız, inovasyonun kurum kültürü olmasını sağlamaktır. Sistem ile birlikte, kurum çalışanları yaşadıkları şehir adına, iyileştirme ve geliştirmeye dönük görüş ve önerilerini sunma imkânı bulurken, kurum da bu önerilerden belediyenin sunmuş olduğu hizmetlere ilişkin ihtiyaç analizleri doğrultusunda problemlerin çözümü ve iyileştirilmesine yönelik olarak inovatif fikirleri kullanma avantajına sahip olacak.

Sistemin işleyişinde Dijital Öneri Formunun kullanılacağını ifade eden Arslan, "Çalışanlar karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik inovatif önerilerini bu yeni sistem ile üst yönetime iletebilecekler. Daha sonra sisteme girilen fikirler, ilgili daire başkanlıklarına gerekli değerlendirmeleri yapmaları için yönlendirilecek."dedi.

Kurum içinde hayata geçirilen öneri sistemi daha sonra seçim beyannamesinde yer aldığı gibi, vatandaşların önerilerini almak ve uygulamak yönünde ilk basamak olacağı ifade edildi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha