Koronavirüs salgınının dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte teyakkuza geçen ülkeler, enfeksiyonun bulaşma riskini ortadan kaldırmak için yürüttüğü çalışmalarına her geçen gün bir yenisini eklerken Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince “pandemi” olarak adlandırılan virüse yönelik koruyucu önleyici tedbirlerin ne denli önemli olduğunu unutturmamak adına sosyal mesafenin sağlanması için şehrin kalabalık olduğu noktalarda gerek araçlarla anons yapılarak gerekse de doğrudan vatandaşlarla konuşularak uyarıda bulunuluyor.  

-YILMAZ: 400 MAHALLEDE SOSYAL MESAFE DENETİMLERİ SÜRDÜRÜLÜYOR 

Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Dr. Cafer Yılmaz, koronavirüs’le mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi olarak geniş çaplı bir denetim sürdürdüklerinin altını çizerek şunları aktardı:

"Bunların arasında sosyal mesafe kuralına uyulması konusu da yer alıyor. Son açıklanan vaka verilerinden de anlaşılacağı üzere kentin iyi bir durumda olduğunu görüyoruz. Burada vatandaşlarımızın ve aldığımız tedbirlerin etkisi çok önemli. Başkan Fatma Şahin’in talimatları doğrultusunda şehrin kalabalık noktalarında anons uygulaması yapıyoruz. Şu ana kadar 400 mahallede sosyal mesafe denetimleri ve anonsları gerçekleşiyor."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha