7-16 yaş grubu tüm çocuklar resim, seramik, tasarım, mozaik, drama, ebru, el sanatları ve yöresel halkoyunlarının yanı sıra gitar, keman, bağlama ve org dalında müzik enstrümanı kurslarına katılarak yaz tatilini verimli bir şekilde geçiriyor. Çocuk Sanat Merkezi’nde verilen eğitimlerle; çocuklara sosyal ve grup becerileri kazandırılarak bireysel anlamda çocuğun sosyalleşmesine katkı sunuluyor, çocuğun kendisini ifade edebilme becerisi, soyut düşünmesi ve yaratıcılığını geliştirmesine yardımcı oluyor.

Çocukları; kültür ve sanatla buluşturan merkez, sanat eşliğinde arkadaşlarıyla daha kolay iletişim kurabilmesini sağlayarak, merkezde verilen kültürel ve sanatsal eğitimlerle okuma, soyut düşünme yetenekleri ve yaratıcılığını kapsayan bilişsel becerilerinin gelişmesini de destekliyor.

855 öğrencinin katıldığı birinci kur programı 26 Temmuz 2019 tarihinde sona erecek, ikinci kur programı ise 29 Temmuz tarihinde başlayarak 06 Eylül 2019 tarihinde tamamlanacak.

Yaz kursuna katılan çocuklar, yaz tatilini dolu dolu geçirdiklerini belirterek, kendilerine bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha