Koronavirüs salgını sonrası verilen ulusal mücadelede Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın aldığı tedbirlerle durumu olmayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için şehirde 'gönül seferberliği' başladı.

İçişleri Bakanlığı’nın "Koronavirüs ile Mücadelede Ramazan Ayı Tedbirleri" başlığıyla yayınladığı genelgeyle iftar çadırı kurumunun yapılmayacağının belirtilmesiyle harekete geçen büyükşehir belediyesi,  Gaziantep Valiliği’nin öncülüğünde tespit edilen ve öncellikli dışarı çıkması kısıtlanan yaşlılar başta olmak üzere bin 500 aileye iftarlık sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Öte yandan büyükşehir belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan gıda yardımı için harekete geçen ekipler, hazırladıkları 65 bin gıda paketinin dağıtımı ramazan ayı boyunca yapılacak. 

Ramazan ayı süresince yardımlarına devam edecek olan büyükşehir belediyesi, Gaziantep Valiliği öncülüğünde bütün kamu, kurum ve kuruluşlarıyla koronavirüs salgınına karşı verilen mücadelede işini kaybeden, ihtiyaç sahiplerine de sosyal yardımlarıyla yanında olmaya devam edecek.  

Kaynak : PHA
Kaynak: pha