Dünya’yı ve Türkiye’yi kısa sürede etkisi altına alan Koronavirüs Salgını’na karşı verilen ulusal mücadelede yayınlanan genelgeler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Esnafa Destek Halka Şifa” paketlerinin dağıtım kapsamını genişletti.

Dağıtım merkezini ziyaret eden ve çalışanlarla paketleme işlemine katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada Koronavirüs hastası olan evlere ulşatırılan bağışıklık sistemini güçlendirici yerel ürünlerin bulunduğu paketlerin dağıtım kapsamını genişleterek şehirde salgına karşı mücadele veren bütün sağlık çalışanlarına da verileceğini söyledi.

Başkan Fatma Şahin, “‘Sağlıklı Şehir’ olmak için sağlık personellerimiz büyük bir fedakârlıkla aylardır çalışıyor. Kendi sağlıklarından büyük fedakârlık yaparak başarı hikâyesi yazıyorlar. Bu şifa paketleriniz bizde bütün sağlık personeline dağıtma kararı aldık. Onların da bağışıklık sistemini güçlendirmeye bu ürünleri tüketmeye ihtiyaçları var. Alınan kararla sağlık ordumuza şifa paketleri evlerine götürülecek.” dedi.

Dağıtım ekibini 27 araç ve 150 çalışana çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan veriler doğrultusunda içinde Gazi şehirde yetişen sumak, nar, pekmez, nar ekşisi, süt, kekik, sumak, nane, sarımsağın bulunduğu ürünleri kurum bünyesinde kurduğu Ezogelin Tarım Kooperatifi üzerinden üretimle teminini sağlayarak esnafa ve kadın girişimciye destek olurken, ihtiyacı olanlara bağışıklık sistemini güçlendirmek için ücretsiz götürerek şifa olmayı amaçlıyor.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha