Osmanlı mimarisinden esinlenerek yaptırılan Servi Erdemoğlu cami içerisindeki tavan süsleme ve bezemelerinin özel bir ekip tarafından yapıldığı tüm süslemelerin altın varak olduğu belirtildi.

Gaziantep Şehitkâmil İlçesi İbrahimli Gölgelik kavşağından sekiz bin metre kare alan üzerine Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan Servi Erdemoğlu Cami, taziye evi ve Kur’an kursu açılışından önce Kur’an tilaveti okunduktan sonra dualar edildi.

Ardından Erdemoğlu ailesi tarafından bu güne kadar yaptırılan okullar, taziye evleri, yurtlar ve diğer hayır işleri konusunda bir kısa film gösterisi yapıldı.

-"ANNEMİZİN SÖZÜ BİZİM İÇ,N EMİRDİR"

Erdemoğlu ailesi adına konuşma yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu; “Bugün bizim için mutlu bir gün. Çünkü annemizin bir isteğini yerine getirdik. Annemiz bizden kendi adına bir cami istedi. Tabi annemizin söylediği her şey bizler için bir emirdir. Bizde sonrasında arazi arayışına başladık. Bu konuda belediye başkanlarımızın katkıları büyüktür, teşekkür ediyorum onlara. Bize bu mevcut araziyi tahsis ettiler. Tahsis edildikten sonra tabi biz sadece cami olsun diye düşünmedik. Sonrasında bu projeyi genişlettik ve içinde Kuran Kursu, hocalarımızın, müezzinlerimizin kalacağı lojmanlar ve yine içinde taziye evi olan bir kompleks olsun istedik. Bu şekilde başladığımız projeyi bugün tamamladık ve açılışını gerçekleştiriyoruz.

Buranın yapımında en ayrıntısına kadar hiçbir şeyi esirgemeyen değerli ağabeyime öncelikle, daha sonra buranın hattatında dünya çapında ünlü olan hocamız Profesör Semih beye ve buranın yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”şeklinde ifade etti.

-"HAYIR İŞLERİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Babaları Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun ilkeleri doğrultusunda ve güçleri yettiğince hayır işleri yaptıklarını ifade eden Erdemoğlu şöyle devam etti:

"Babamız Merhum Mehmet Erdemoğlu bizlere birçok nasihati olmuştur. Bunlarından en önemlisi  “Servetin bir sınırı yoktur mükâfatı vardır” sözüdür. Bizler babamızın yolunda ilerlerken bu tür hayır işleri yaparak mükâfatımızı görüyoruz. Bu cami annemizin isteği üzerine yapılmıştır.

Cami, taziye evi ve Kur’an kursu yapımında hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan kentimize yakışır bir eser inşa etmeye çalıştık. İçerisindeki tavan süsleme ve bezemeleri Türkiye’de konusunda uzman kişiler tarafından altın işleme olarak yapılmıştır. Biz bu eserin şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra Gaziantep’e gelen yerli yabancı tüm turistlerinde gezebileceği ve ibadet edebileceği bir eser olarak düşündük ve ona göre yaptık.

Ülkemize, devletimize, milletimize ve bayrağımıza sahip çıkmak babamızın bize verdiği emirdir. Bu yolda devam ediyoruz. Bundan sonra da elimizden geldiğince bütçemiz elverdiğince bu tür hayır işlerini yapmaya devam edeceğiz. Gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum."

-FATMA ŞAHİN: ERDEMOĞLU BİR MARKADIR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise emeği geçenlere teşekkür ederek, "Mehmet Erdemoğlu ağabeyimizin söylediği her bir sözün ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. Her bir sözün gereğini yaptığımız zaman aslında dünyanın nasıl bir cennet olacağının anahtarını bize veriyor. Onun da ruhu şad olsun. Bizim inancımıza göre arkada hayırlı evlat bırakmak en önemli nimettir. Karşımda hayırlı evlatları görüyorum. Şehrim adına, ülkem adına Allah hepsinden razı olsun diyorum. Erdemoğlu Ailesinin halka hizmet, hakka hizmet anlayışıyla nasıl çalıştığına şahidim. Erdemoğlu Ailesi alın teri demektir, gayret demektir, mücadele demektir. Erdemoğlu bir markadır. Nasıl markalaşacağını bize gösteren büyük bir ibrettir.” diye konuştu.

-"ERDOĞAN ALLAH HAYRINIZI KABUL ETSİN"

Dünyadaki cennetin camiler olduğunu ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise; “Dünyadaki bir cennetle daha buluşuyoruz. Hem Kuran Kursu hem cami hem de taziye evi, Allah onlardan razı olsun. Erdemoğlu Ailesi değerli hemşerimiz üretim de marka olmayı başardığı gibi yine üretimde bugün ülkemizin ithalat kalemlerinden en önemlisinden bir tanesi özellikle tekstil sanayisinde Adana’da yapacakları projeyle, stratejik yatırımlarla ülke ekonomisine bir katkı daha sundular.

Bu aile kazandığını bugün ibadethanelere yatırıyor, bugün eğitime yatırıyor. Biraz önce hep beraber izledik. Neredeyse çalıştırdığı işçiden fazla okullarda derslik yaptırmış ve öğrenci yetiştiriyor. Ünlü bir şairimiz Mehmet Emin Yurdakul’un dediği gibi “nerede görsem bir Türk ili, gözlerim minare arar, kulağım ezan sesi” Servi Erdemoğlu annemize çok teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin.” dedi.

-"ERDEMOĞLU AİLESİNDEN GAZİANTEP'E MESLEK LİSESİ"

Gaziantep Valisi Davut Gül ise Erdemoğlu ailesine teşekkür ederek hayırsever aile tarafından Gaziantep’e meslek lisesi yaptırılacağının müjdesini verdi.

Erdemoğlu ailesinin Gaziantep’e önemli hizmetlerde bulunduğunu vurgulayan Gül,  “40 sene önce adeta sıfırdan başlayıp bu süre içerisinde hem kurumsal anlamda Türkiye’nin sayılı firmalarından biri olmak, bunu yaparken de en az 40 tane eser yaparak bu millete, devlete bağışlamak, bizlere bir şeyi gösteriyor, hayır yaparak, zekât vererek malın eksilmeyeceğini gösteriyor.” dedi.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’nu ziyarete gittiklerinde 100 tane hayırsevere ihtiyaç olduğunu ifade ettiklerini belirten Gül,  Erdemoğlu ailesinin bu ricayı kırmayarak Gaziantep’e, içerisinde Mesleki Eğitim Merkezi’nin de bulunacağı meslek lisesi yaptıracaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından caminin açılışını gerçekleştirildi. Daha sonrasında ise Cuma namazının kılınmasının ardından katılımcılar cami, Kuran Kursu ve taziye evini gezdi.

Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Adıyaman Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Adıyaman, Besni ve Gaziantep’ten çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha