Geçen pazar Adıyaman’daydım. Güzelim memleketin içler acısı halini gördükten sonra, yutkunmaktan başka yapacağımız bir şeyin olmadığını da farkettim. Üvey evlat zannediyordum Adıyaman’ı meğer değilmiş, Adıyaman yok hükmündeymiş !!!

Adıyaman da belediye başkanı mı var yoksa muhtar mı yönetiyor belli değil ! Daha önce Meclis’te Atatürk’tün asker kıyafetine olan muhalefetiyle gündeme gelen bir belediye başkanı Adıyaman’a öyle hizmetler yapmış ki kendinizi Paris’te yada İzmir’de zannedebilirsiniz ! Muhalefet var mı yok mu onun da  esamesi okunmuyor. Bu şehre bunu nasıl yaptınız bu şehri yaşanmaz kılmak için elinizden ne gelmişse yapmışsınız efendiler! 

Tertemiz pırıl pırıl yürekli bu insanların yaşam alanlarını,  bu denli pervasızca harcayacak kadar ileri gitmiş olmanızı neyle adlandıralım. Nedir şehrin o ana sokaklarının hali ? Vizyonsuz kimliğinizle oturduğunuz koltuktan kaldırımların halini görmüyor musunuz ? Karşılıklı iki insanın geçebileceği daracık kaldırımları bu halka reva görmeyi hangi cesaretten alıyorsunuz ? İnsanların nefes almak için çıkıp gezebileceği bir cadde var mı ?  Mimar Sinan parkı terkedilmiş viraneler gibi ışıklandırmasını  bile yapacak durumda değilsen oturduğunuz koltuklar babanızın malı değil kenara çekilin yapacak bir yiğit mutlaka çıkacaktır. 

Gece daha başlamadan, halka reva görülen kalitesiz kömürlerin şehrin üstüne duman olup çökmesini, hangi çağdaş seviye ile açıklarlar doğrusu merak ediyorum ! Besni tarafından şehre ilk girdiğinizde modern kent görünümüne aldanırsınız ilerledikçe şehrin kalbine gittiğinizde kendinizi Irak’ta Suriye’de zannedebilirsiniz her taraf yarım bırakılmış şantiyeler gibi. Adıyaman’ın ortasındaki kaleye bir çıkarsa sayın çok değerli yetkililer şöyle bir şehre bakınca duman altı olmuş yaman  şehrin nasıl beceriksiz şahıslarca estetikten yoksun hale getirdiklerini görebilirler. Ne oldu kendini mi gördün !!! Nefes almakta bile güçlük çekilecek hale getirilen bu şehrin sahibi yok mudur? Hakikaten Adıyaman’da muhalefet var mı CHP Adıyaman da  var mı ilçelerde var mı  bu nasıl kadük siyasi anlayış bu nasıl budanmış susturulmuş haldir ki ortaya çıkıp bunu dile getirecek tek kişi yok mu ? 

20.dönem CHP eski vekillerinden CELAL TOPKAN’ın Adıyaman da sorguladığı sağlık sistemini,  belki de en çok dile getirilmesi gereken bu dönemde, muhalefetin sayın yetkilileri neden dile getirmiyor?  Adıyaman’ın dumanla bezenmiş havasını, sökülen, kim bilir kaç yıllık kaldırımlarını yerinde tespit edip dile getirecek bir baba yiğit kalmadı mı Adıyaman da ? Yazıklar olsun !!!

Bir kaç sene içinde tütün üretimi de yasaklanınca kökten işsiz kalacak olan bu şehrin tertemiz insanlarının dini duygularını kullanıp oy devşirenlerin bu şehre yapacakları hiç bir kötülük kalmayacaktır! Güya asrın lideri!  bu şehri çok severmiş gönlünde yeri varmış falan geçin bu cahil avlama tohumlarını.. 

Derhal acil eylem planına geçilip Adıyaman masaya yatırılmalıdır. Sokak sağlıklaştırma çalışmaları başlatılmalı sokakların ışıklandırma sistemleri yeniden düzenlenmelidir. Keşmekeş olmuş trafik yapılacak uzman düzenlenmeleri ile kurallarla hayatı zorlaştırmayacak bir yapıya kavuşturulmalıdır. Kaldırım kenar taşları yenilenip estetik hale getirilmeli nihayetinde boyanmalıdır. İşyeri levhaları bir düzene konup görüntü kirliliğine mani olunmalıdır. İŞİNİZ ÇOK ÇALIŞKAN YETKİLİLER!!!

Son olarak şunu yazmakta fayda var. Belediye binası ile valiliğin tam çaprazlarında bir cafenin ismi dikkatimi çekti. Adıyaman da yaşamanın belki de bir yansıması! Adam gibi bir yer. Bu isim size şunu hatırlatsın YA ADIYAMAN’’I ADAM GİBİ BİR YER YAPIN YADA ÇEKİN GİDİN !