Eski köye gelen yeni adetlerimiz hayırlı olsun.

Ne mi demek istiyorum..!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çelenk koyma etkinliğine katılmayan sayın vali ve sayın belediye başkanına sitemim.

Neden Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan 23 Nisan günü Valilik bahçesinde düzenlenen kutlama törenine neden katılmadınız ve çelenk göndermediniz. Hem katılmadınız hem de temsilen birilerini yönlendirmediniz ve çelenk göndermediniz.

Tesadüf ya çelenk koyma törenine katılmayan ve çelenk dahi göndermeyen bütün protokol üyeleri yarım saat sonraki Türkiye Petrolleri Ortaokulunun düzenlediği kutlama etkinliklerine tam kadro katılmıştı. Şaşırdım, üzüldüm, kırıldım, incindim açıkçası.

Eski köye yeni bir adet geldiyse vatandaş olarak bunu bilmek istiyorum.

Bu bayramlar bizim milli bayramlarımız. Bugüne kadar eksik olsa da en azından sn. valimiz ve sn. belediye başkanımız mutlaka katılırdı. Keşke okulun bahçesinde düzenlenen kutlama etkinliğine katılan bütün protokolü ve üyeleri aynı şekilde valilik bahçesinde düzenlenen kutlamada da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görmeyi çok arzu ederdim.

Buradan valilik bahçesinde ki kutlamaya katılan İl Milli Eğitim müdürüne, Chp il başkanına, Akp il başkanına ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine şahsım adına teşekkür ediyorum. Ve katılım göstermeyen bütün partilere sitem ediyorum.

Milli bayramlarımız konusunda daha özenli olmaya herkesi davet ediyorum. Bizi biz yapan ortak bayramlarımızdır. Umarım bu bayram yaşananlar tekrarlanmaz. Ve 19 Mayıs’taki çelenk törenine sadece il Gençlik ve Spor Müdürü çelenk koymaz. Bütün devlet kurumları idari amirleri ile birlikte tam kadro alanda olurlar.

Eski köye yeni adetler getirilince, biraz eski kafalı oluyorum da. Geçmişi özlüyorum ve nerde o eski bayramlar diyorum. Geçmişe özlem duymak istemiyorum. Geleceğe umutla bakmak istiyorum.

Ne diyor Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk;

‘’Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ve ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim.’’