Merkez sağda Meral Akşener’in başkanlığında yeni bir parti kurma çalışmaları başladı.

Bu çalışma, toplumda karşılık buldu.

Merkez sağın önemli kadroları, Devlet Bahçeli’nin izlediği siyasette rahatsız olan eski ve yeni MHP milletvekilleri, MHP il ve ilçe teşkilatları, Meral Akşener’in çevresinde toplanmaya başladılar.

Merkez sağdaki bu oluşum ve gelişme, başkanlık peşinde koşan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tedirgin etmeye başladı. AKP’ye kaymış olan merkez sağ oyların, Meral Akşener’in kuracağı yeni partiye kaymasını önlemek için arayış içine girdi.

21 Mayıs 2017 tarihinde toplanan 3. Büyük AKP Kongresinde yeniden AKP genel başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mayıs 2017 tahinde TBMM'de AKP Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz. Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019'a hazırlanmamız gerekiyor” dedi. Bu tarihten başlayarak konuşmalarında bu sözlerini sürekli tekrarladı.

Ancak bugüne kadar hiçbir AKP il ve ilçe teşkilatı değiştirilmedi.

Bir taraftan AKP teşkilatlarını metal yorgunluk içinde olmakla eleştiren ve suçlayan, diğer taraftan bu teşkilatları değiştirmeyen AKP Genel Başkanı Erdoğan, aslında büyük bir oyun kuruyor ve kurnazlık yapıyor.

Meral Akşener’i kuracağı partinin şekillenmesini bekliyor.

İl ve ilçe başkanlıkları için teklif götürülecek kişileri görmek istiyor.

Akşener ve ekibinden önce davranıp bu kişileri, AKP il ve ilçe başkanı yapmak istiyor. Kurguladığı bu strateji ile Akşener’in kuracağı partiyi doğmadan boğmak ve öldürmek istiyor.

Akşener ve arkadaşlarına önerim, Erdoğan’ın kurduğu bu oyunu bozmaları ve kurguladığı stratejiyi boşa çıkarmalarıdır.